Προχωρά το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου.

Εδώ και εβδομάδες έχουν κατεδαφιστεί και οι 28 αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, ενώ παράλληλα προχωρά και η υπογειοποίηση των καλωδίων ρευματοδότησης των ακινήτων μέσω και της δημιουργίας νέου υποσταθμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, η δημιουργία νέων και παράλληλα η αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ομβρίων υδάτων, η αντικατάσταση του αγωγού παροχής ύδρευσης και άλλα πολλά σημαντικά έργα. Η ανάπλαση συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας του Δήμου Πειραιά, επιφανείας 15.600 τ.μ.

Μικρολίμανο: Πώς θα μεταμορφωθεί η γραφική περιοχή μετά την ανάπλαση

Το έργο προβλέπει ελεύθερο χώρο περιπάτου στο θαλάσσιο μέτωπο για τους επισκέπτες, μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε νέο οριοθετημένο σημείο των κοινόχρηστων χώρων, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, καθώς και ασφαλτικά έργα και καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. Επίσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας, νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναβάθμιση του αποχετευτικού και του δικτύου ομβρίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ολοκλήρωση υλοποίησης του έργου υπολογίζεται με βάση τα τωρινά δεδομένα και εφόσον δεν υπάρξουν νέα ευρήματα τον Ιούνιο του 2021, αναφέρει το ρεπορτάζ. Το έργο θα κοστίσει περίπου 3.500.000 ευρώ και τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, συν 250.000 που θα δοθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Πειραιά.

Μικρολίμανο: Πώς θα μεταμορφωθεί η γραφική περιοχή μετά την ανάπλαση

Πηγή:lifo.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours