Ανοιχτοί παιδικοί σταθμοί και δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στο lockdown

Τα κλειστά σχολεία στην Ελλάδα κατά το δεύτερο lockdown φαίνεται πώς θα είναι τελικά μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια. Κανονικά θα λειτουργούν δημοτικά και παιδικοί σταθμοί, ερώτημα για τα φροντιστήρια. 

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου γενικού lockdown που θα εφαρμοστεί από το Σάββατο τι θα γίνει με τα σχολεία.

Οι πληροφορίες θέλουν δημοτικά και παιδικούς σταθμούς να μένουν ανοιχτά ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν.

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια του επικείμενου lockdown θα είναι ανοιχτοί, ενώ κλειστά θα είναι τα φροντιστήρια.

«Το δεύτερο κύμα είναι και ισχυρότερο και φονικότερο. Τα μέτρα των προηγουμένων φάσεων είχαν πρόβλημα ως προς την τήρηση. Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο» είπε και εξήγησε γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία.

Ακόμη όπως σημείωσε, η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν την επιβολή γενικού lockdown στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε επιθετική αύξηση, αυτό είδαμε. Είναι όλοι κουρασμένοι, είναι επόμενο να υπάρχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις. Έχουμε το πλεονέκτημα να ακολουθούμε άλλες χώρες ώστε να μαθαίνουμε από τα παθήματα των άλλων. Είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων» .

About Post Author

+ There are no comments

Add yours