Ο κύβος ερρίφθη. Την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαϊου ανοίγει η εστίαση, για πρώτη φορά μετά από μισό χρόνο!! Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην κανονικότητα με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και το όπλο των self test που αποδεικνύεται το κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εστίαση θ’ ανοίξει αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους και μόνο σε τραπέζια. Μάλιστα για να μπορέσουν να στηριχθεί ο πολύπαθος κλάδος, που έχει πληγεί όσο λίγοι απ’ την πανδημία θα παραχωρηθεί επιπλέον εξωτερικός χώρος στα καταστήματα.

Το άνοιγμα της εστίασης θα συνδυαστεί με το μεγάλο στοίχημα για το άνοιγμα του τουρισμού λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Μαϊου, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί.

Σήμερα τα κρούσματα ναι μεν τα κρούσματα έφθασαν τα 4.033, όμως ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, ενώ αυξάνεται ο εμβολιασμός των πολιτών με γοργούς ρυθμούς. Οι αριθμοί των τελευταίων έξι ημερών δείχνουν πτωτική τάση και η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο σχεδιασμός μπορεί ν’ ανατραπεί αν τα δεδομένα αλλάξουν και ανάψει «κόκκινο» φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων, όμως πλέον η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, τα οποία παραμένουν ακόμα κλειστά, παρά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση θα ζητήσει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, καθώς και των φροντιστηρίων για τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι από χθες επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.

Η επόμενη άρση προγραμματίζεται στις 24 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου. Τότε αναμένεται να καταργηθεί το click away και το click in shop στο εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο δεν θα χρειάζεται ο καταναλωτής να κλείσει ραντεβού για να μεταβεί σε ένα μαγαζί.

Πηγή:iapopsi.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours