Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο άλλοτε επικηρυγμένος με ποσό 600.000 ευρώ, ως ένας από τους αποκαλούμενους «ληστές του Διστόμου», Γρηγόρης Τσιρώνης, από το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε, για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» .

Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», όσο και άλλων 10 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστα Παπαδάκη, «το δικαστήριο, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία, τον απάλλαξε από 72 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον καταδίκασε μόνο για δύο πλημμελήματα, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Με την απόφασή τους, οι δικαστές απάλλαξαν όμως και τους υπόλοιπους 10 συγκατηγορουμένους του από τα αδικήματα ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (ΕΑ)».

Ο Γρ. Τσιρώνης μιλά στο INFO-WAR από τη φυλακή του σπιτιού του ...

Ο κ. Παπαδάκης, αφού τονίζει ότι «το δικαστήριο, μετά από μία μακρόχρονη υποδειγματική διαδικασία, στην οποία πράγματι ο σεβασμός στο δικαίωμα του υπερασπιστικού λόγου και την άσκηση των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων υπήρξε πλήρης και αδιαπραγμάτευτος» επισημαίνει ότι η υπόθεση σε βάρος του εντολέα του, αφορά «μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών» και υποστηρίζει πως είναι έκθετοι οι μηχανισμοί, μετά την «βαρύγδουπη κατάρρευση μίας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους» και καλούνται «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν εξηγήσεις για τη σπίλωση, το κυνηγητό, την άδικη προφυλάκιση και τα χαμένα χρόνια της ζωής του Γρηγόρη Τσιρώνη και όχι μόνο, αλλά και τη διαχρονική μονομανία να κατασκευάζουν τρομοκράτες στα αριστερά, αφήνοντας ανενόχλητη την πραγματική τρομοκρατία της άκρας δεξιάς».

Τέλος, ο συνήγορος τονίζει πως η υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη, ο οποίος παρέμεινε επί 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση«συνεχίζει πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης για την πλήρη αποζημίωση και δικαίωση του».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours