Αγγελόπουλοι: Δικαίωση για τους γιους – Μήνυση σε καθηγητή Νευρολογίας

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κατηγορούν τον καθηγητή και εμπειρογνώμονα, που είχε εξετάσει τον πατέρα τους, για ψευδορκία

Συνέχεια στη δικαστική διαμάχη που μαίνεται στην οικογένεια Αγγελόπουλου έρχεται να δώσει η μήνυση που κατέθεσαν οι γιοι, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος, εναντίον αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Real News, ο καθηγητής, ονόματι Νικόλαος Σκαρμέας, είναι ο πραγματογνώμονας του οποίου οι ισχυρισμοί απέφεραν τη δικαστική δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου σε πρώτο βαθμό στη δίκη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ δεν του επιτρέπουν να διοικήσει τις επιχειρήσεις τους. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τον κατηγορούν για ψευδορκία.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ισχυρίζονται ότι ο πατέρας του πάσχει από εκφυλιστική και μη επιδεχόμενη ιάσεως νόσο. Ο κ. Σκαρμέας από την πλευρά του ζητεί να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του και να τεθεί στο αρχείο η μήνυση, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν έχει καταθέσει κανένα ψευδές περιστατικό, ούτε και απέκρυψε την αλήθεια. Ισχυρίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει μεν κάποια νοητικά ελλείμματα, αναφορικά με την έκφραση του λόγου, αλλά δεν εμφανίζει σοβαρή διαταραχή πολλαπλών νοητικών λειτουργιών, οδηγουσών σε σαφή ελλείμματα ως προς την καθ’ ημέρα ατομική, οικογενειακή και επαγγελματική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας δικαίωσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους καθώς εξέδωσε απόφαση με την οποία ουσιαστικά τους αναγνωρίζει ως μετόχους και νόμιμους εκπροσώπους της παναμέζικης εταιρείας Grattan, μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την ελβετική Ferrowohlen.

Το εν λόγω ανώτατο δικαστήριο – αντίστοιχο του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα – ακύρωσε προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Ααράου, κρίνοντας ότι δεν έλαβε υπόψη τη νομοθεσία του Παναμά, βάσει της οποίας πρέπει να καθορισθεί ποιος εκπροσωπεί την παναμέζικη εταιρεία και ποιοι είναι οι μέτοχοί της. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις παναμαϊκών και ελληνικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Το βασικό θέμα που κρίνεται ενώπιον των δικαστηρίων είναι αν τα δύο αδέλφια είναι ισότιμοι μέτοχοι-εταίροι σε επιχειρήσεις της οικογένειας (όπως η παναμέζικη Grattan και η ελβετική Ferrowohlen), ή αν οι συμμετοχές τους αποτελούν δωρεά του πατέρα τους, η οποία μπορεί να ανακληθεί.

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours