Αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη

Στο «ξεκλείδωμα» των σχολείων από τις 7 Δεκεμβρίου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, που αναμένει και την σχετική εισήγηση των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιήσει το σχεδιασμό της.

Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, και τις σχετικές ανακοινώσεις, αναμένεται να κάνει προς το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία, δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κοροναϊού και έκλεισαν, για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμά τους και τη λειτουργία τους ως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση αναμένει τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων δύο ημερών και τη σχετική εισήγηση των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιήσει το σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με το MEGA, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όταν επιστρέψουν στις τάξεις τους οι μαθητές.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν αυτές τις μέρες, τις πιο κρίσιμες μέρες όλης της πανδημίας στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης.

Ο λόγος είναι πως οι επιδημιολογικοί δείκτες, σήμερα και αύριο, είναι και αυτοί που θα κρίνουν τι θα γίνει και στην πορεία, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου και της εστίασης.

«Σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων»

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, σημειώνοντας π.χ. τις περισσότερες συναθροίσεις μαθητών Λυκείου.

Όπως είχε πει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το Σάββατο οι σχολικές μονάδες της χώρας θα ανοίξουν σε τρία στάδια, μόλις επιτραπεί από την εξέλιξη της πανδημίας και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», προσθέτοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση.

TA NEA

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours