«Όχι» Κουρτς στο σχέδιο Μέρκελ – Μακρόν: Να βοηθήσουμε με δάνεια, όχι με επιχορηγήσεις

Φανατικός του δανεισμού ο Αυστριακός

Μόλις λίγες ώρες μετά την κοινή γαλλογερμανική πρόταση προβλέπει ότι η Κομισιόν θα χρεωθεί κατά 500 δισ. ευρώ και θα μεταφέρει αυτά τα χρήματα στα κράτη-μέλη, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊό ήρθαν τα πρώτα “όχι”

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς απέρριψε το γαλλογερμανικό σχέδιο και ετάχθη κατά των επιχορηγήσεων προς τα πλέον πληττόμενα από την πανδημία του κορωνοϊού κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, αντιπρότεινε βοήθεια μέσω δανείων, μετά τις διαβουλεύσεις που είχε χθες το βράδυ με τους ομολόγους του πρωθυπουργούς της Δανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

«Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων με τους πρωθυπουργούς Δανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας ενόψει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον αναθεωρημένο Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης μέσω Twitter.

«Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις πλέον πληττόμενες χώρες με δάνεια. Αναμένουμε ο επικαιροποιημένος Προϋπολογισμός της ΕΕ περισσότερο να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες παρά να αυξάνει το “ταβάνι” των δαπανών», πρόσθεσε ο συντηρητικός Αυστριακός ηγέτης.

Πηγή:altsantiri.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours