Φουρτούνες για τον Σαρκοζί: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας

Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας απαγγέλθηκαν κατά του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο της έρευνας για λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, την ώρα που αντιμετωπίζει ήδη την εκδίκαση δύο ακόμη υποθέσεων εναντίον του.

Επειτα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ημερών και καταθέσεις άνω των 40 ωρών, κατηγορίες απαγγέλθηκαν για τέταρτη φορά κατά του Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση αυτή.

Η πληροφορία μεταδόθηκε online από την Mediapart και επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος στο AFP.

Φουρτούνες για τον Σαρκοζί: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας

Σαρκοζί: Η αδικία δεν θα νικήσει

“Εμαθα την είδηση με μεγάλη έκπληξη…Η αθωότητά μου πλήττεται για μία ακόμη φορά μέσω μίας απόφασης που δεν βασίζεται στο παραμικρό στοιχείο για παράνομη χρηματοδότηση”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Νικολά Σαρκοζί. “Στο τέλος θα αποδείξω την πλήρη αθωότητά μου. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την αποφασιστικότητα και την ενέργεια. Η αδικία δεν θα νικήσει”.

https://www.facebook.com/nicolassarkozy/posts/10157370662391078

Πρώτη φορά πρώην πρόεδρος δικάζεται για διαφθορά

Για πρώτη φορά στη Γαλλία, ένας πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δικαστεί για διαφθορά: η δίκη του Νικολά Σαρκοζί στη λεγόμενη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων διεξάγεται από τις 5 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού.

Ο Σαρκοζί θεωρείται ύποπτος ότι επιχείρησε στις αρχές του 2014, μέσω του δικηγόρου του Τιερί Ερζόγκ, να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες από τον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ανώτερο δικαστικό εκείνη την εποχή, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που τον αφορούσε με αντάλλαγμα μια ευμενή μετάθεση του Αζιμπέρ στο Μονακό.

Η δίκη για “διαφθορά” και “αθέμιτη άσκηση επιρροής” του Σαρκοζί, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του γαλλικού κράτους από το 2007 έως το 2012, θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 22 Οκτωβρίου μετά μια ενδιάμεση ακρόαση που ορίστηκε στις 17 του περασμένου Ιουνίου.

Είναι πρωτόγνωρη στη Γαλλία η δίκη ενός προέδρου της για διαφθορά, παρότι ο προκάτοχος του Σαρκοζί, ο Ζακ Σιράκ, αντιμετώπισε επίσης προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2011 ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικαζόταν για “υπεξαίρεση δημοσίων πόρων” και “κατάχρηση της εμπιστοσύνης” σε μια υπόθεση με εικονικές θέσεις εργασίας στη Δημαρχία του Παρισιού τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours