Ο Έντι Ράμα, στο διάγγελμά του, κάλεσε τον αλβανικό λαό να δείξει αλληλεγγύη, υπομονή και ηρεμία

Σε 15 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία και 600 είναι οι τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις υλικές ζημιές. Ωστόσο, η εικόνα λέει πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε στοιχεία. Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές, σε μια ακτίνα που καλύπτει όλη τη μέση Αλβανία με επίκεντρο το Δυρράχιο και τα Τίρανα και μέχρι τη Σκόδρα στο Βορά και το Φίερι στο Νότο.

Σ΄ ένα σύντομο διάγγελμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό όπως χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεσμεύτηκε ότι τα σωστικά συνεργεία θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος. Ο Ράμα ανέφερε ότι μέχρι τώρα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 41 άτομα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα δεκάδες άλλα.

Κάλεσε τον αλβανικό λαό να δείξει ιδιαίτερη αλληλεγγύη, υπομονή και ηρεμία.

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες προς αρκετές χώρες για την έμπρακτη ετοιμότητα και αλληλεγγύη που δείχνουν στο πλευρό του αλβανικού λαού σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μεταξύ των χωρών που σπεύδουν να παράσχουν τη δική τους συμπαράσταση, Αλβανός ο πρωθυπουργός ανέφερε τις δύο μονάδες ΕΜΑΚ της Ελλάδας οι οποίες φθάνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές οδικώς μέσω Κακαβιάς και αεροπορικώς μέσω αεροδρομίου Τιράνων.

Την ίδια στιγμή ο στρατός κατασκευάζει με σκηνές πρόχειρα κέντρα όπου θα στεγαστεί ο μεγάλος αριθμός των άστεγων.

Όπως είναι γνωστό η επιστροφή στα σπίτια είναι δύσκολη εφόσον ο κίνδυνος παραμένει ορατός λόγω των πιθανών συνεπειών από την μετασεισμική ακολουθία. Μέχρι τώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 25 μετασεισμικές δονήσεις με την εντονότερη εκείνη των 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρεις ώρες από τον μεγάλο σεισμό και 5 Ρίχτερ στις 14.14 τοπική η ώρα.

Πηγή:news.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours