Τραμπ: Μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς

Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι πιστεύει πως πολύ σύντομα θα αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των πειραματικών εμβολίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε ότι πριν από τα τέλη του έτους θα παρασκευαστούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για την Covid-19 ενώ θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για να χορηγηθούν σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, 330 εκατομμύρια ανθρώπους, μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι πιστεύει πως πολύ σύντομα θα αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των πειραματικών εμβολίων που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο.

«Θα έχουμε παρασκευάσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις πριν από τα τέλη του έτους και στη συνέχεια πιθανότατα πολύ περισσότερες, εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες κάθε μήνα και θα έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς μέχρι τον Απρίλιο», είπε ο Τραμπ.

Η διανομή του εμβολίου θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και θα νικήσουμε τον ιό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ εκτίμησε πρόσφατα ότι ένα εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί τον Οκτώβριο, όμως ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα είναι απίθανο να τηρηθεί.

Πηγή:protothema.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours