Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) επιλέγει την πιιο μαγική κινηματογραφική νταντά και «perfectly perfect» γυναίκα, την πλέον 84χρονη Τζούλι Αντριους, για να της αποδώσει το τιμητικό του βραβείο για το σύνολο της καριέρας της.

Αυτό θα είναι το 48ο τιμητικό βραβείο που δίνει το AFI – μία παράδοση που ξεκίνησε το 1973. Αποδέκτες στο παρελθόν υπήρξαν κινηματογραφικοί θρύλοι όπως οι Μπίλι Γουάιλντερ, Μπέτι Ντέιβις, Ορσον Γουέλς, Τζον Φορντ, Τζέιμς Κάγκνεϊ, Μάρτιν Σκορσέζε, Μέριλ Στριπ, Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Αλ Πατσίνο, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μελ Μπρουκς, Νταϊάν Κίτον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Σ’ αυτή την λαμπερή λίστα θα περιληφθεί και το όνομα της Τζούλι Αντριους, ίσως αρκετά καθυστερημένα, και με την αίσθηση ότι της το χρωστάνε. Και ίσως να ξύπνησαν όταν το φεστιβάλ Βενετίας πριν από έναν μήνα έκανε ακριβώς αυτό: της έδωσε τον τιμητικό του Λέοντα.

Julie Andrews 607

«Η Τζούλι Αντριους είναι “perfectly perfect in every way”..» σχολίασε η Καθλίν Κένεντι, Πρόεδρος του AFI, κάνοντας φυσικά αναφορά στη διάσημη ατάκα από την «Μέρι Πόπινς» (που η ίδια χαρακτήριζε τον εαυτό της έτσι). «Το ταλέντο της διαπερνά δεκαετίες, οι ρόλοι της έχουν μπολιάσει γενιές και γενιές με ωμή χαρά, η καριέρά της είναι εθνική μας κληρονομιά και απόδειξη όλων των καλών πραγμάτων που έχουμε ανάγκη. Το AFI είναι περήφανο που θα της δώσει το 48ο τιμητικό του βραβείο…»

Julie Andrews 607 1

Julie Andrews 607 2

Το βραβείο αυτό έρχεται να στολίσει το μάρμαρο στο τζάκι της δίπλα στο Οσκαρ της για την «Μέρι Πόπινς» (κερδίζει το 1965 με την πρώτη της υποψηφιότητα, ενώ είχε ακόμα δύο στην καριέρα της για τη «Μελωδία της Ευτυχίας» και το «Βίκτωρ Βικτώρια»), τις 5 Χρυσές Σφαίρες της (είχε προταθεί συνολικά 14 φορές!) τα 2 Εμμυ, τα 3 Grammy, το BAFTA της και πολλά ακόμα.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου του 2020.

Πηγή:flix.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours