Τουρκία: Ανακοίνωσε την αγορά 40 Su-35 από τη Ρωσία – Έξαλλοι οι Αμερικάνοι

Τουρκία: Η Άγκυρα προτίθεται να αγοράσει 40 Su-35 από τη Ρωσία, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η σύμβαση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνήφθη στο πλαίσιο του φόρουμ «Στρατός-2020», ενώ πρόκειται για μια συμφωνία αξίας περίπου 3-4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μετά την αγορά του S-400, η ​​Τουρκία θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τους Ρώσους με τα Su-35. Και κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, θα τα αγοράσει», γράφει η εφημερίδα Svobodnaya Pressa.

Μάλιστα οι Ρώσοι τονίζουν ότι ήδη η Άγκυρα έχει επιλέξει να κινείται εκτός ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί (σ.σ. οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θεωρούν πως ήδη έχουν πέσει οι υπουγραφές), θα σημάνει και την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, με το βαθύ αμερικανικό κράτος να έχει ήδη αποφασίσει την επιβολή τους.

Οι Αμερικανοί είναι έξαλλοι με την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον λόγο αυτό και ο Μάικ Πομπέο ουσιαστικά ανάγκασε την Τουρκία να «μαζέψει» το Oruc Reis στην Αττάλεια.

Θυμίζεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, την Παρασκευή είχε συστήσει στην Τουρκία να αποσύρει από την περιοχή τα πολεμικά της σκάφη.

Πηγή:sportime.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours