Τορόντο: Πυροβολισμοί στη φιέστα για το πρωτάθλημα των Ράπτορς – Δύο τραυματίες

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του ΝΒΑ από τους Ράπτορς σημειώθηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δυο άτομα

Περίπου δύο εκατομμύρια οπαδοί των Τορόντο Ράπτορς συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα (17/06) στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης, προκειμένου να πανηγυρίσουν με τους ήρωες της ομάδας μπάσκετ και να γιορτάσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα NBA, που ενώνει τον Καναδά, μέσω του μπάσκετ.

Όμως αυτή η εκδήλωση έμελλε να αμαυρωθεί από επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει γενική αναστάτωση στο πλήθος που βρέθηκε στο σημείο για να χαρεί αυτή την ιστορική στιγμή.

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν δύο πολίτες χωρίς όμως να απειλείται άμεσα η ζωή τους. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και κατάσχεσαν δύο όπλα από το σημείο. Μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν από τον πανικό που προκλήθηκε, τον οποίο μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο.

 

https://twitter.com/tweetlivereport/status/1140717128573734918?s=20

Το επεισόδιο φέρεται να έλαβε χώρα σε κοντινή απόσταση με τη φιέστα της ομάδας μπάσκετ της πόλης για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, του πρώτου στην ιστορία της, με χιλιάδες κόσμου να έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι εκδηλώσεις σταμάτησαν για λίγο μετά τις αναφορές για τους πυροβολισμούς και συνεχίστηκαν κανονικά με τον πρωθυπουργό Justin Trudeau να μην απομακρύνεται από την περιοχή.

Η αστυνομία συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης. Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για τέσσερις πυροβολισμούς.

Οι αρχές εκτιμούν πως πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τους εορτασμούς.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours