Αποφασισμένη να κάνει μια ύστατη προσπάθεια για να σώσει τη συμφωνία του Brexit εμφανίζεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Μέι ετοιμάζεται να κάνει μια νέα «τολμηρή» προσφορά στα μέλη του Κοινοβουλίου, ώστε να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των Εργατικών και του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος για μια συμβιβαστική λύση κατέρρευσαν την Παρασκευή και τώρα η Μει βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας ιστορικής ήττας στις ευρωεκλογές, που στη Βρετανία διεξάγονται στις 23 Μαϊου.

H υπουργός Εργασίας, Άμπερ Ραντ, ηγείται μιας ομάδας 60 βουλευτών από τους Τόρις που προσπαθούν να σταματήσουν το ενδεχόμενο ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος να επιδιώξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραιτήθηκε πέρυσι από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., είναι το φαβορί για να αναλάβει την πρωθυπουργία,

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει και τους Νίκι Μόργκαν κα Τομπάιας Έλγουντ, αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα ένα μανιφέστο δέκα σημείων, απορρίπτοντας τον «στενό εθνικισμό» και καλώντας για ένα Ηνωμένο Βασίλειο με ηγετική παρουσία στην παγκόσμια σκηνή.

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη περισσότερων βουλευτών από τους Εργατικούς, η Μέι σχεδιάζει να συμπεριλάβει πρόσθετα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στη συμφωνία για το Brexit. Σε άρθρο της στους κυριακάτικους «Τimes», η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα κάνει «τολμηρή προσφορά» στα μέλη του κοινοβουλίου, με μια «νέα και βελτιωμένη συμφωνία» πριν από την ημερομηνία της ψηφοφορίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, οι υπουργοί θα εξετάσουν σχέδια για μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών, που θα μπορούσαν να καταδείξουν μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για οποιαδήποτε έκβαση του Brexit, ανέφερε.

Πηγή:aftodioikisi.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours