Σε συσκευές που κατείχε, εντοπίστηκαν αρχεία με βίντεο και φωτογραφικό υλικό

Ένα νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων απασχολεί την κοινή γνώμη στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη 42χρονου από την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής υπόθεσης που αφορά απόκτηση, κατοχή, απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και παραγωγής υλικού πορνογραφίας.

Όπως μεταδίδει το philenews.com, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στις ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου και οι οποίες δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, παράχθηκαν από τον ίδιο τον 42χρονο στην οικία του στην Λεμεσό.

Μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, έγιναν εξετάσεις σε συσκευές που κατείχε ο 42χρονος, όπου εντοπίστηκαν αρχεία με βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά παιδιά. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ο ύποπτος έπαιρνε τα παιδιά στο σπίτι του και ακολούθως τα φωτογράφιζε και τα βιντεοσκοπούσε σε διάφορες σεξουαλικές στάσεις. Πρόσθεσε ότι στο υλικό που κατέχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία δεν υπάρχει οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των παιδιών και του υπόπτου, ωστόσο όπως ανέφερε «για πρώτη φορά μιλάμε για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας και η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή».

Αποκάλυψε επίσης ότι στα αρχεία απεικονίζονται τουλάχιστον πέντε παιδιά μικρής ηλικίας, τα οποία είναι από την Κύπρο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι η παράνομη δράση του 42χρονου αναπτύχθηκε εντός του 2019, ενώ αντικείμενο της έρευνας αποτελεί το ερώτημα εάν το υλικό προοριζόταν για δική του χρήση ή αν ο σκοπός ήταν η διανομή και εμπορία του συγκεκριμένου υλικού.

Ο 42χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: philenews

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours