Ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν πλέον το μισό εκατομμύριο

Σε κυκλοφορία βρίσκεται πλέον στη Ρωσία ένα εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το κρατικό επενδυτικό ταμείο της (RDIF) ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν πλέον το μισό εκατομμύριο.

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου αντιιικού φαρμάκου, του Avifavir, πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένα νοσοκομεία και κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το RDIF.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου στο πλαίσιο μίας ειδικής, ταχείας διαδικασίας. Οι κλινικές δοκιμές διήρκεσαν για μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο και διεξήχθησαν σε λιγότερους ασθενείς απ’ ό,τι σε άλλες χώρες.

Ο επικεφαλής του RDIF Κιρίλ Ντμιτρίεφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Reuters, ότι σχεδιάζεται να παράγεται αρκετή ποσότητα του φαρμάκου, έτσι ώστε να δίνεται ως θεραπεία σε περίπου 60.000 ασθενείς τον μήνα. Περισσότερες από 10 χώρες έχουν υποβάλει αιτήματα για να προμηθευτούν το Avifavir.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.779 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 502.436. Είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 174 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών στη Ρωσία σε 6.532.

greece-salonikia

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours