«Διεθνές σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη

«Η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη, λέγοντας πως η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς».

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους παράλληλα ανέφερε πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

Ερντογάν: Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα, αυτό τους τρελαίνει

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τόνισε ότι η Τουρκία θα «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ».

«Αλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν. «Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα. Αυτό τους τρελαίνει», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με όλες τις πλευρές.

Ο Ερντογάν απειλεί με νέες γεωτρήσεις
Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα αγοράσει κι άλλο πλοίο γεωτρύπανο.

«Θα κάνουμε ενέργειες όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και σε διεθνή ύδατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours