Την εκτίμηση για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευελπιστεί να σταματήσει η κρίση του κορονοϊού σε λιγότερο από δύο χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή (21/8) ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε.

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», είπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Δοκιμές για εμβόλια

Την στιγμή οπυ η διασπορά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται, τα κράτη ευελπιστούν να βρεθεί το εμβόλιο και πολλές εταιρίες λαμβάνουν άδεια για να πραγματοποιήσουν δοκιμές.

Έτσι, η Ρωσία έδωσε άδεια στο εμβόλιο της Οξφόρδης, ώστε να πραγματοποιήσει δοκιμές σε 150 ανθρώπους, καθώς βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του.

Μάλιστα, το εν λόγω εμβόλιο ανήκει στην βρετανό-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μαζί με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το εμβόλιο Sputnik V που είναι κατά του κορονοϊού και παρασκευάζεται στη Ρωσία, θα δοκιμαστεί σε 40.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/8) ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, το οποίο και χρηματοδοτεί την παρασκευή του εμβολίου.

Επίσης, οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας του πρώτου ρωσικού εμβολίου με την ονομασία Sputnik V, έχουν ήδη εγκριθεί στη Ρωσία.

Ακόμη, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, της Johnson & Johnson, θα δοκιμαστεί σε 60.000 άτομα, στο τελικό στάδιο της μελέτης, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια αμερικανική κυβερνητική βάση δεδομένων κλινικών δοκιμών.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές θα διεξαχθούν σε σχεδόν 180 σημεία σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ και άλλων χωρών περιλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Μεξικού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο clinicaltrials.gov τη 10η Αυγούστου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours