Η αμερικανική πρωτεύουσα έχει παραλύσει, καθώς χιλιάδες από τους πιο φανατικούς και σκληρούς υποστηρικτές του Τραμπ έχουν κατακλύσει την πόλη. Η εντολή που έχουν οι αρχές είναι να συλλαμβάνουν όχι μόνον όποιον οπλοφορεί, αλλά όποιον προκαλεί έστω και το παραμικρό επεισόδιο.

Απλοί ψηφοφόροι, εξαιρετικά θυμωμένοι, με τεράστιες σημαίες και πεπεισμένοι ότι οι εκλογές έχουν κλαπεί, παραστρατιωτικές οργανώσεις, ακροδεξιά κινήματα υπέρμαχοι της Λευκής Υπεροχής, όλοι αυτοί χωρίς μάσκες, βρίσκονται αντιμέτωποι με πανίσχυρες δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον.

Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα είναι κλειστά, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει απαγορευτεί στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης και οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, υπακούοντας στην έκκληση της Δημάρχου να αποφύγουν το κέντρο — όχι μόνο επειδή μπορεί να γίνουν επεισόδια αλλά και λόγω του κορονοϊού που έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην πόλη.

Στους δρόμους έχουν βγει και οι οργανώσεις που στηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούν βία και ρατσιστικά φαινόμενα στην αμερικανική πρωτεύουσα. ‘Ολοι φοβούνται ότι η ένταση θα αυξηθεί, όταν αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι και κυρίως όταν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της συνεδρίασης στο Κογκρέσο.

Η διαδικασία επικύρωσης έχει ήδη αρχίσει με τον αντιπρόεδρο Πενς, στην πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής σταδιοδρομίας του και το Κογκρέσο σε μια συνεδρίαση με ιστορική, όπως λένε εδώ αναλυτές, σημασία.

Πηγή:ert.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours