Παγκόσμιος συναγερμός: Εργαστηριακό ατύχημα στην Κίνα – 3.000 μολυσμένα άτομα

Ο εφιάλτης «ζωντανεύει» ξανά!

Νέος συναγερμός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, σήμανε στην Κίνα καθώς ένα εργαστηριακό ατύχημα σε κέντρο εμβολιασμών στην πόλη Lanzhou, είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν 3.245 άτομα από βακτηριακές μολύνσεις!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι υγιειονομικοί ιθύνοντες της Lanzhou, ανέφερε πως συνολικά 3.245 άτομα έχουμε μολυνθεί με βρουκέλλωση, μια ασθένεια που υπάρχει στα ζώα κατά κύριο λόγο και παρουσιάζει πόνο στις αρθρώσεις, πυρετούς και ζαλάδες.

Το πώς έγινε το ατύχημα και μολύνθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο επιβεβαιώνεται πως συνέβη στο κέντρο εμβολιασμών της πόλης.

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Προλήψεων Ασθενειών των ΗΠΑ, τα συμπτώματα διαρκούν αρκετό καιρό και σε αρκετές περιπτώσεις αφήνουν και μόνιμες βλάβες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, πως βρίσκεται κοντά στην παραγωγή ενός εμβολίου κατά της βρουκέλλωση, με κύριο συστατικό ένα βιοφαρμακευτικό φυτό.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours