Η υπηρεσία υγείας της Νότιας Κορέας δήλωσε την Πέμπτη ότι συνολικά 107 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι, πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίων εποχικής γρίπης, αναφέρει ο Yonhap .

Οι θάνατοι προκάλεσαν το άγχος του κοινού για την ασφάλεια τέτοιων εμβολίων, αλλά ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) δήλωσε ότι 106 από αυτούς τους θανάτους έχουν πολύ περιορισμένη σχέση με τα εμβόλια γρίπης. Η υπόλοιπη υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Από το σύνολο, 48 άτομα ήταν ηλικίας άνω των 80 ετών, ακολουθούμενο από 40 στα 70 τους, 10 κάτω των 60 και εννέα στα 60 τους, ανέφερε το KDCA.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχουν βρει άμεση σχέση μεταξύ των εμβολίων και των θανάτων, προτρέποντας τους ανθρώπους να κάνουν εμβολιασμούς κατά της γρίπης πριν από την έναρξη του χειμώνα εν μέσω πανδημίας κοροναϊού.

Το άγχος του κοινού έχει αυξηθεί λόγω της ασφάλειας των εμβολίων κατά της γρίπης αφού ορισμένα μπουκάλια εμβολίων – μέρος του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού της χώρας – εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου κατά τη διάρκεια της διανομής.

Οι αρχές, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 13,05 εκατομμύρια Κορεάτες έχουν λάβει δωρεάν κρατικά εμβόλια γρίπης, από περίπου 19 εκατομμύρια άτομα, ή 66,7%, δήλωσε το KDCA.

Γενικά, η εποχή της γρίπης φτάνει μεταξύ τέλους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμβόλια γρίπης προκαλούν την ανάπτυξη αντισωμάτων στο σώμα περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια γρίπης έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Πέθαναν 101 που έκαναν το εμβόλιο γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις

Πηγή:medlabnews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours