Ο θρύλος της μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου DJ πέθανε στον ύπνο του μετά από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τους στενούς φίλους του .

του Μανώλη Διακάκη

Συλλέκτης δίσκων και λάτρεις της μουσικής, με γνώσεις  που εκτείνεται σε Soul , Jazz & Disco o Phil Asher έδωσε όλη αυτή την παιδεία που είχε μέσα  απο τις παραγωγές του (house music productions and DJ sets ) .

biography · Phil Asher · DJ · DJ Phil Asher

Ο συνάδελφός του DJ’s Fabio έγραψε: « Τραγικό  να ακούω για το θάνατο του @philasher Genuinely ενός από τους πιο ταλαντούχους και ωραιότερους ανθρώπους που γνώρισα στη μουσική βιομηχανία, στέλνοντας τα συλλυπητήριά μου στους στενούς φίλους και την οικογένειά του».

Απο την πρώτη του εμφάνιση στο Delirium in 1991, ο Phil Asher δημιούργησε αργά ένα εκτεταμένο βιογραφικό ως ένας  διεθνές   παραγωγός  και αναπόσπαστο σχήμα στην χορευτική κοινότητα του Λονδίνου.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Άσερ ήταν κεντρικός άξονας στην εξέλιξη του σπασμένου ρυθμού  (evolution of broken beat  )  &  ιδρυτής του West London’s Co-Op club & ως παραγωγικός καλλιτέχνης με αμέτρητα remix και πολλά project ηχογράφησης  .

Ο Phil Asher ήταν ένας γίγαντας στην ηλεκτρονική μουσική, αν και η μουσική του μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή στο πλαίσιο της soul music . Σε αυτό το σημείο, θυμόμαστε  καλύτερα για μια σειρά ισχυρών και εξαιρετικά δημοφιλών ρεμιξ καλλιτεχνών από τον Roy Ayers έως τον Todd Terry και τον Peven Everett στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του ’00, καθώς επίσης είναι μια από τις πιο δραστήριες και εμπνευσμένες φιγούρες στο δόγμα London’s broken beat scene!

 

Restless Soul, η ομάδα  παραγωγής μαζί με Luke McCarty , αυτή η ομάδα ήταν ο συνδετικός κρίκος  μεταξύ broken beat and house music  με τόλμη και όρεξη για δυνατές παραγωγές και παραγωγικές μουσικές εργασίες .

Τι να θυμηθούμε , την συμμετοχή του στις περίφημες συλλογές Jazz in the house (  Slip ‘n’ Slide’s)  ή τις ραδιοφωνικές του συνεργασίες στον  Kiss FM του Λονδίνου!

 

Ο Phil Asher, έφυγε , ταξίδεψε και εκεί πάνω θα συναντήσει όλους αυτούς που μίξαρε και εκεί κανείς δεν θα μάθει τι θα του πούνε αυτές οι ιστορικές ψυχές , κανείς !!

Καλό ταξίδι ανήσυχο αγόρι μας άφησες μια απίστευτη  μουσική κληρονομιά γεμάτη απο την ψυχή σου !!!

 

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours