Ο Τζίμι Κάρτερ δεν τα βάζει κάτω στα 95 του – ακόμη και με μαυρισμένο μάτι

Ενα ατύχημα άφησε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ τραύματα που του προκάλεσαν έναν ευδιάκριτο μώλωπα, αυτό όμως δεν τον κράτησε μακριά από τις υποχρεώσεις του.

Ακόμη και στα 95 του, που γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες, και παρά μια πτώση που τού άφησε μια μεγάλη μελανιά στο πρόσωπο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ παραμένει ενεργός.

Ο Κάρτερ έπεσε την Κυριακή στην κατοικία του στην Πολιτεία της Τζόρτζια, αναφέρει το NBC. Το τραύμα χρειάστηκε 14 ράμματα πάνω από το αριστερό φρύδι του και του άφησε, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μια μελανιά γύρω από το μάτι του.

Πάντως ο ίδιος λέει ότι ένιωθε αρκετά καλά για να βοηθήσει τη Δευτέρα στην κατασκευή ενός σπιτιού σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κάρτερ στο Νάσβιλ του Τενεσί. Εστω και αν χρειάστηκε να εμφανιστεί με τσιρότο και με ευδιάκριτο μώλωπα.

Τα βήματά του ήταν αργά πάνω στο λασπωμένο έδαφος, αλλά ο πρώην πρόεδρος δεν είχε χάσει το κέφι του. Μίλησε, όπως γράφει το Time, για τον Θεό και την ζωή που μας δίνει αλλά και το πόσο ο καθένας μας μπορεί να γίνει «μια απόλυτη επιτυχία στα μάτια Του».

Την περασμένη Τρίτη, ο Κάρτερ έγινε 95 ετών. Είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που φτάνει σε αυτό το ηλικιακό ορόσημο, ξεπερνώντας τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2018.

Πηγή: Protagon.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours