Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, στην ιστορία του οποίου βασίστηκε η εκπληκτική ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μήνυσε την εταιρεία παραγωγής, αξιώνοντας 300 εκατ. δολάρια!

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί από την εταιρεία παραγωγής του «Λύκου της Wall Street» ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, στην ιστορία του οποίου βασίστηκε η καταπληκτική ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Όπως καταγγέλλει ο Μπέλφορτ, η Red Granite Productions του είπε ψέμματα για τους τρόπους χρηματοδότησής της, όταν εκείνος της πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας του.

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος της Red Granite έκανε λόγο για μια «απελπισμένη και άκρως ειρωνική» κίνηση από τον πρώην χρηματιστή. Συγκεκριμένα, είπε: «Η αγωγή του Τζόρνταν Μπέλφορτ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία απελπισμένη και άκρως ειρωνική προσπάθεια, για να βγει από μία συμφωνία, που για πρώτη φορά στη ζωή του τον έκανε πλούσιο και διάσημο με νόμιμα μέσα».

Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι ο Ρίζα Αζίζ, συνιδρυτής της εν λόγω εταιρείας, συνελήφθη πέρυσι, κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος

Και σήμερα, ο 57χρονος Μπέλφορτ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο Αζίζ τού απέκρυψε τις εγκληματικές του ενέργειες και τις πηγές χρηματοδότησης της εταιρείας του.

Ο Αζίζ, που χρηματοδότησε την ταινία, η οποία έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του Μάρτιν Σκορσέζε, είναι θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, και οι Αρχές τού προσάπτουν ότι μετέφερε 700 εκατομμύρια δολάρια από το κυβερνητικό ταμείο 1MDB στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θυμίζουμε, ο «Λύκος της Wall Street» βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μπέλφορτ, όπου περιγράφεται η ραγδαία άνοδος και η κατακόρυφη πτώση του στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο Μπέλφορτ, που φυλακίστηκε για 22 μήνες, θέλει τώρα να ακυρώσει τη συμφωνία πώλησης των δικαιωμάτων του, λέγοντας πως δεν θα την υπέγραφε ποτέ αν ήξερε την προέλευση των χρημάτων.

Πηγή:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours