Ο Μπάιντεν πήρε «κεφάλι» – Ο Τραμπ αμφισβητεί τα αποτελέσματα: «Περίεργη» η ανατροπή

Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η αναμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου θα κριθεί το πρωί της 5ης Νοεμβρίου, όταν θα καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι στις κρίσιμες Πολιτείες.

«Το θέμα είναι ότι ακόμη υπάρχουν ψήφοι που πρέπει να καταμετρηθούν. Νόμιμες ψήφοι, που πρέπει να καταμετρηθούν σε Πολιτείες όπου τα περιθώρια είναι λεπτά», σύμφωνα με τον Τζιμ Σιούτο του CNN.

Γύρισε υπέρ Μπάιντεν το Μίσιγκαν

Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ στο Μίσιγκαν στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, καθώς οι μετρήσεις συνεχίζονται.

Με μόλις 6% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί στο Μίσιγκαν, ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ, με 49,3% έναντι 49,2% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του. Με καταμετρημένο το 94% ο Μπάιντεν προηγείται με 3.700 ψήφων έναντι του Τραμπ στο Μίσιγκαν. Πλέον, οι ψήφοι που απομένουν να μετρηθούν είναι στη κομητεία Γουέιν, ένα δημοκρατικό προπύργιο και μέρη όπως η κομητεία Μακόμπ και το Γκραντ Ράπιντς. Ο δημοσιογράφος Omar Jimenez ανέφερε την Τετάρτη το πρωί ότι αξιωματούχοι των εκλογών στο Μίσιγκαν πιστεύουν ότι θα έχουν «σαφή εικόνα» του αποτελέσματος της πολιτείας μέχρι το τέλος της ημέρας.

Προβάδισμα Μπάιντεν και στο Ουινσκόνσιν

Η μεγάλη αυτή αλλαγή σημειώθηκε έπειτα από πρόβλεψη για ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων.

Σύμφωνα με την Edison Research, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,3% των ψήφων, έναντι 49% που εξασφαλίζει ο Τραμπ.

Κατά την Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 58%, ενώ μία ώρα νωρίτερα αυτή ανερχόταν σε 29%. Σύμφωνα παράλληλα με την PredictIt, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανέρχεται τώρα σε 63%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Smarkets, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος ανέρχεται τώρα σε 41%, με το ποσοστό αυτό να έχει σημειώσει τεράστια πτώση από το 80% που ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν είχαν μειωθεί σε λιγότερες από το ένα τρίτο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων.

Οι φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μετατρέπονται στο μεγαλύτερο γεγονός όλων των εποχών για τα στοιχήματα, σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, με έναν παίκτη να ποντάρει τη Δευτέρα ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,11 εκατ. ευρώ) στον Μπάιντεν. Αν κερδίσει, ο παίκτης αυτός θα πάρει 1,54 εκατομμύρια στερλίνες.

Ο Τραμπ αμφισβητεί πάλι: «Περίεργη» η ανατροπή στα εκλογικά αποτελέσματα

Πολύ περίεργη θεωρεί ο Ντόναλντ Τραμπ την ανατροπή εις βάρος του στο εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά όπου φαινόταν ότι είχε το προβάδισμα.

Με νέες αναρτήσεις του στο twitter, o Τραμπ έγραψε “χθες το βράδυ είχα το προβάδισμα, σχεδόν σταθερά, σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά, σχεδόν σε όλες που κυβερνώνται και ελέγχονται από Δημοκρατικούς. Μετά, μία προς μία, άρχισαν μαγικά να εξαφανίζονται καθώς άρχισαν να προσμετρώνται αυτές οι εκπληκτικές ψήφοι. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ και οι “δημοσκόποι” έκαναν εντελώς και ιστορικώς λάθος” έγραψε αρχικά ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ για να προσθέσει λίγα λεπτά μετά: “Πώς κάθε φορά που μετρούν τις επιστολικές ψήφους είναι τόσο συντριπτικές στα ποσοστά τους και στη δύναμη της καταστροφή τους;” αναρωτήθηκε.

Έτσι ο πρόεδρος αμφισβητεί και πάλι τα εκλογικά αποτελέσματα.

Πηγή:real.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours