Ο Αφροαμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρομπέρτ Φ. Σμιθ που είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση μίλησε στο Κολέγιο Μόρχαουζ στην Ατλάντα.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια και συμβουλές στους αποφοίτους, τους αποκάλυψε και κάτι που κανένας δεν περίμενε. Τους είπε ότι θα αποπληρώσει το φοιτητικό δάνειο για 396 σπουδαστές του κολεγίου, εκτιμώμενης αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων!

Συγκεκριμένα, ο Σμιθ θα δώσει το αστρονομικό ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο άκουσμα της είδησης οι σπουδαστές ξέσπασαν σε κραυγές και χειροκροτήματα.

Παράλληλα, είπε ότι θα καλύψει τα έξοδα της βενζίνης που χρειάζονται τα λεωφορεία του κολεγίου για τη μεταφορά των σπουδαστών.

«Πρέπει να σιγουρέψουμε ότι έχουμε όλες τις ευκαιρίες για να κάνουμε το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα» είπε.

Ο Σμιθ είναι πρώην χημικός μηχανικός και επενδυτικός τραπεζίτης.

Από το 1994 έως το 2000, προσχώρησε στην τεχνολογική επενδυτική τραπεζική Goldman Sachs, πρώτα στη Νέα Υόρκη και μετά στη Silicon Valley. Συμβούλεψε συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών αξίας μεγαλύτερης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων είναι η Apple, η Microsoft, η Texas Instruments, το eBay και το Yahoo. Ήταν το πρώτο πρόσωπο στο γραφείο της Goldman Sachs στο Σαν Φρανσίσκο που επικεντρωνόταν αποκλειστικά στις συγχωνεύσεις και στις εξαγορές τεχνολογιών.

Robert F. Smith, left, laughs with David Thomas, center, and actress Angela Bassett at Morehouse College on Sunday, May 19, 2019, in Atlanta.

Είναι επίσης, ο ιδρυτής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ιδιωτικών μετοχών, Vista Equity Partners. Το 2018, η αμερικανική εφημερίδα Forbes κατέταξε τον Σμιθ στην 163η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική.

Μπήκε επίσης, στην 480 θέση της λίστας του Forbes 2018 με τους δισεκατομμυριούχους σε όλον κόσμο. Η περιουσία του εκτιμάται στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά μυαλά στον κόσμο.

Δείτε όλη την ομιλία του:

Πηγή:newmoney.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours