Οι Ολλανδοί βγήκαν βόλτα σε βεράντες και ταράτσες

Καθώς χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την πανδημία και ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ άρχισαν να βγαίνουν έξω και σήμερα γέμισαν τις ταράτσες και τις βεράντες των μαγαζιών αυτών και να απολαμβάνουν τον ήλιο.

Από σήμερα Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία των εστιατορίων, καφέ και μπαρ, των θεάτρων και κινηματογράφων και των μουσείων, υπό τον όρο ότι θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τα μέτρα υγιεινής, για να αποφευχθεί αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να δέχονται κατά το μέγιστο 30 πελάτες ταυτόχρονα, αφού προηγουμένως έχουν κάνει κράτηση και κάθονται σε τραπέζια τα οποία απέχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρα μεταξύ τους. Άνθρωποι με συμπτώματα όπως βήχας ή δύσπνοια δεν θα γίνονται δεκτοί, ενώ δεν θα επιτρέπεται να κάθονται μαζί πάνω από δύο άτομα που δεν είναι συγγενείς.

Αυτά για τους εσωτερικούς χώρους. Στις ταράτσες και τις βεράντες των εστιατορίων, καφέ και μπαρ δεν είναι τόσο αυστηροί οι κανόνες, αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις.

Και οι Ολλανδοί το εκμεταλλεύθηκαν.

Αύριο ανοίγουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ τα δημοτικά σχολεία είχαν ανοίξει μερικώς πριν από 15 ημέρες. Επίσης, από σήμερα λειτουργούν κανονικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπό τον όρο ότι οι επιβάτες και οι οδηγοί θα φορούν μάσκα.

Πηγή:efsyn.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours