Στα 1940, το πολεμικό πλοίο των Ναζί «Karlsruhe» βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από τις τορπίλες του βρετανικού υποβρυχίου HMS Truant. Μέχρι σήμερα, η ακριβής τοποθεσία του ναυαγίου παρέμενε άλυτο μυστήριο.

Μέχρι που μια ηλεκτρική εταιρεία αποφάσισε να επιθεωρήσει τα υποβρύχια καλώδιά της, το ναζιστικό υποβρύχιο «Karlsruhe» παρέμενε ένα υποβρύχιο-φάντασμα.

Τελικά, το «Karlsruhe» εντοπίστηκε σε βάθος 490 μέτρων, όπου ακόμη παραμένει σε όρθια θέση, με τα 9 του πυροβόλα να σημαδεύουν τον ωκεανό.

Την ανακάλυψη του χαμένου υποβρυχίου των Ναζί έκανε η νορβηγική εταιρεία Statnett πίσω στα 2017.

Όμως, μόνο σήμερα-80 ολόκληρα χρόνια από το βύθισή του-ήταν δυνατό να επιθεωρηθεί από κάμερα σε ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα.

Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Star, η εξαφάνιση του υποβρυχίου «Karlsruhe» μετατράπηκε σε μυστήριο που έφτανε στα όρια του μύθου.

Ήταν το μόνο γερμανικό υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Νορβηγία.

Το μυθικό σκάφος έχει 9 κανόνια και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τρομερά υποβρύχια που επιτέθηκαν στη Νορβηγία.

Τη μέρα που βυθίστηκε, οι Ναζί είχαν με επιτυχία αποβιβάσει τα στρατεύματα στη Νορβηγία, όταν χτυπήθηκε από 2 τορπίλες από το βρετανικό υποβρύχιο  HMS Truant.

Histoire : L’épave d’un croiseur allemand coulé lors de la Seconde Guerre Mondiale a été découverte au large de la…

Δημοσιεύτηκε από Gbaki Info στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γερμανός διοικητής, Φρίντριχ Ρίβε, βλέποντας ότι το σκάφος χτυπήθηκε, αποφάσισε να το εγκαταλείψει μαζί με το πλήρωμα, όχι όμως προτού βεβαιωθεί ότι είχε βυθιστεί εντελώς.

Ο Γερμανός πλοίαρχος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε επειδή δεν ρυμούλκησε το σκάφος σε μέρος όπου θα μπορούσε να επισκευαστεί.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours