Νέος κοροναϊός: Στους 17 οι νεκροί, παγκόσμια ανησυχία

Μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Δημιουργούνται ξεχωριστοί χώροι στα αεροδρόμια

Στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι από τον νέο κοροναϊό, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν, τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Ο ιός, που εμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, έχει επεκταθεί στις κυριότερες πόλεις της Κίνας καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε σήμερα ότι το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα δημιουργήσει ξεχωριστούς χώρους για τους επιβάτες που φθάνουν από περιοχές που έχουν πληγεί από τον νέο κοροναΐό της Κίνας.

Νέος κοροναϊός: Στους 17 οι νεκροί, παγκόσμια ανησυχία

Το Χίθρουου είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης και, αν και ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ακόμη χαμηλός, τουλάχιστον 200.000 επιβάτες διέρχονται από αυτό κάθε μέρα — σήμερα 17 πτήσεις φθάνουν στο Χίθροου από την Κίνα.

Τα νέα μέτρα για τις αφίξεις θα εφαρμοστούν μόνο σε πτήσεις από την κινεζική πόλη Βουχάν στο Χίθροου, ανέφερε το BBC. Μία πτήση αναμένεται από τη Βουχάν στις 20:30 ώρα Ελλάδας σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Χίθροου.

«Αυτό γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι, όταν φθάνουν απευθείας πτήσεις στο Χίθρου, θα υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για να έρχονται οι άνθρωποι», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

Πηγή:news.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours