Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως και τις 11 Μαΐου ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι η Γαλλία δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση του ιού.

«Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Γάλλους πολίτες.

«Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο», ανέφερε εν συνεχεία και σημείωσε «όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες». Υπήρξαν «ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε», υπογράμμισε.

574 νεκροί σε ένα 24ωρο

Παράλληλα, η Γαλλία πλησιάζει στο «ψυχολογικό» όριο των 15.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων άλλοι 574 άνθρωποι, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 14.967. Από τους 574 νέους θανάτους, οι 239 προέρχονται από γηροκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε ελαφρά, κατά 24 άτομα (κάτι που συμβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα) και πλέον ανέρχεται στους 6.821.

Πηγή: reporter.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours