Λευκός καρχαρίας έπνιξε τεράστια φάλαινα σε τρομερή μάχη (video)

«Μάρτυρας» μίας τρομερής μάχης μεταξύ ενός μεγάλου λευκού καρχαρία και μίας τεράστιας φάλαινας έγινε ο βιολόγος των θαλασσών Ράιαν Τζόνσον. Ο τρομερός θηρευτής ήξερε ακριβώς που έπρεπε να χτυπήσει το τεράστιο θηλαστικό και κατάφερε να το νικήσει και να το βυθίσει σε λιγότερο από μία ώρα και για την ακρίβεια σε 50 λεπτά.

Το περιστατικό έγινε σε ακτή της Νότιας Αφρικής και όπως υποστήριξε ο Ράιαν Τζόνσον, ο λευκός καρχαρίας ήξερε ακριβώς τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει απέναντι στην φάλαινα που είχε μήκος περίπου 10 μέτρων. Ο βιολόγος μπόρεσε να καταγράψει την μεγάλη μάχη με κάμερα σε drone, στο Πορτ Ελίζαμπεθ ή όπως είναι σήμερα γνωστό, στον Κόλπο Νέλσον Μαντέλα.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας πλησίασε την φάλαινα, όταν αυτή είχε ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας προκειμένου να πάρει αέρα. Τότε, της χτύπησε την κεντρική αρτηρία που υπάρχει στην ουρά της. Για τα επόμενα τριάντα λεπτά, ο μεγάλος θηρευτής απλά παρακολουθεί την θάλασσα να γίνεται… κόκκινη από το αίμα που έτρεχε από το θηλαστικό.

Στην συνέχεια, μόλις κατάλαβε πως η φάλαινα είχε αρχίσει να χάνει τις δυνάμεις της και τις αισθήσεις της από την απώλεια του αίματος, ο καρχαρίας την τράβηξε, με όση δύναμη είχε, μακριά από την επιφάνεια της θάλασσας, προκειμένου να την πνίξει. Και τα κατάφερε.

«Θεωρώ πως ο καρχαρίας είναι ένας έμπειρος θηρευτής φαλαινών. Δεν έδειξε κανένα δισταγμό στις κινήσεις του και ήξερε ακριβώς τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ράιαν Τζόνσον στην εφημερίδα «The Times».

Δείτε το βίντεο…

Πηγή:dokari.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours