Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με ραγδαίους ρυθμούς και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν την πανδημία. Τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται μέρα με την ημέρα, την ίδια στιγμή που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις όπλων.

Άλλωστε, η Αμερική είναι μια χώρα με… παράδοση σε αυτό το κομμάτι και η έξαρση του ιού έχει φέρει άνοδο πωλήσεων ελέω και της αβεβαιότητας που υπάρχει μεταξύ των πολιτών για το τι τους ξημερώνει το αύριο.

Στην Καλιφόρνια, μια Πολιτεία που έχει “χτυπήσει” δυνατά ο κορωνοϊός, το Σαββατοκύριακο σχηματίστηκαν ουρές έξω από το κατάστημα όπλων του Μάρτιν Ρέτινγκ στην περιοχή Culver City.

“Οι πολιτικοί και οι άνθρωποι που είναι αντίθετοι στην οπλοκατοχή, μας έλεγαν για πολύ καιρό ότι δεν χρειαζόμαστε όπλα. Αυτή τη στιγμή όμως, ο κόσμος φοβάται και μπορεί να πάρει τις αποφάσεις για τον εαυτό του”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο 39χρονος Τζον Γκορ, ο οποίος στήθηκε στην ουρά για να αγοράσει όπλο.

Οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται σε πολλές Πολιτείες, ειδικότερα σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό, όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον. Όμως, υπήρξε άνοδος και στην λιγότερο πληγείσες περιοχές, με εκείνους που αγόρασαν για πρώτη φορά όπλο να φοβούνται κοινωνική εξέγερση και πως η κυβέρνηση θα πάρει έκτακτα μέτρα για να περιορίσει τις αγορές όπλων.

Αρκετοί από τους αγοραστές είναι φορτηγατζήδες. Ένας που κατευθυνόταν προς την Αριζόνα, αγόρασε όπλο και πυρομαχικά από κατάστημα στην Οκλαχόμα, δίνοντας 2.500 δολάρια και ένας έδωσε 200 δολάρια μόνο για πυρομαχικά. “Πρέπει να προστατευτείς απ’ όλα”, ανέφερε ο Ντέιβιντ Στόουν, ιδιοκτήτης καταστήματος με όπλα, ο οποίος κάνει… χρυσές δουλειές αυτή την περίοδο.

Στο Amno.com, έναν διαδικτυακό πωλητή πυρομαχικών, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις 23 Φεβρουαρίου ως τις 4 Μαρτίου η άνοδος έφτασε το 68% σε σχέση με τις 11 ημέρες πριν από την 23/2, ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Πηγή:pronews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours