Η συγκινητική ανάρτηση του γιου τους

Έξι ολόκληρες δεκαετίες ήταν παντρεμένο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ιταλία, που υπέκυψαν στην Covid-19, αλλά ούτε ο φονικός κορωνοϊός κατάφερε να τους χωρίσει, αφού πέθαναν με διαφορά μόλις δύο ωρών.

Η 82χρονη Σεβέρα Μπελότι κι ο κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος σύζυγός της, Λουίτζι Κατάρα πέρασαν οκτώ μέρες με υψηλό πυρετό και χωρίς ιατρική φροντίδα αποκλεισμένοι στο σπίτι τους στο Αλμπίνο της Ιταλίας, που θρηνεί μέχρι στιγμής την απώλεια άνω των χιλίων ανθρώπων από τον κορωνοϊό.

Ο γιος τους, Λούκα Καράρα, δήλωσε στην Corriere della Sera ότι οι γονείς του «πέθαναν μόνοι» στον νοσοκομείο του Μπέργκαμο, όπου διακομίστηκαν τελικά σε κρίσιμη κατάσταση το περασμένο Σαββατοκύριακο, χωρίς να μπορέσει να τους πει το στερνό αντίο. «Τα αγαπημένα σου πρόσωπα μένουν μόνα τους και δεν μπορείς ούτε αντίο να τους πεις, να τους αγκαλιάσεις, να προσπαθήσεις κάπως να απαλύνεις τον πόνο τους», είπε. Σε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους γονείς του, που ανήρτησε στο Facebook ο Λούκα Καράρα αναφέρει: «Γεια σας, μαμά και μπαμπά. Φύγατε μαζί την ίδια μέρα λόγω αυτού του κακού ιού. Θα συνεχίσετε να τσακώνεστε κι εκεί πάνω άραγε; Μάλλον, αλλά όπως πάντα, όλα θα τελειώνουν με μια αγκαλιά…»

Ο γιος του ζευγαριού, που έχει τεθεί κι ο ίδιος σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του, υποστηρίζει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν ήξερε που να βάλει τους γονείς του, επειδή πιθανώς οι γιατροί επιλέγουν ποιους ασθενείς θα φροντίσουν κι εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τους ηλικιωμένους. Ο πατέρας του, όπως λέει, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας κι ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι που κόλλησε το νέο κορωνοϊό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σαν μια συνηθισμένη γρίπη. Είναι χειρότερο κι αν καταλήξετε στο νοσοκομείο μπορεί να βγείτε ζωντανοί ή να πεθάνετε». Ο Λούκα δεν κατάφερε να δει ούτε νεκρούς τους γονείς του, αφού οι σοροί τους μεταφέρθηκαν προς αποτέφρωση λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων στην Ιταλία.

Πηγή:patrasevents.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: