Οι ιατρικές αρχές της Αγγλίας ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάνω από 9.000 κρούσματα διεθνώς.

Την ύπαρξη των δύο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν οι ιατρικές αρχές της Αγγλίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσει ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, οι οποίοι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι θετικοί στον κορονοϊό. Λαμβάνουν ειδική νοσηλεία» ανακοίνωσε ο Κρις Γουίτι, επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αγγλίας.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος σήμανε «παγκόσμιο συναγερμό» για την εξάπλωση του φονικού ιού.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 213 – όλοι στην Κίνα – ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 9.000, η πλειοψηφία των οποίων στην ασιατική χώρα.

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των κινεζικών αρχών, ο κορονοϊός έχει ταξιδέψει σε μια σειρά χωρών του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία κ.α.

Την ίδια ώρα, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, σε μία προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του φονικού ιού.

Παράλληλα, τα σχολεία στην Κίνα παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον, οι ποδοσφαιρικές και αθλητικές διοργανώσεις έχουν αναβληθεί, ενώ η Ρωσία έχει κλείσει τα σύνορα με την Κίνα στην περιοχή της Άπω Ανατολής.

Επιπτώσεις στην οικονομία

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμάει ότι η επιδημία θα έχει αρνητικές συνέπειες για το παγκόσμιο ΑΕΠ τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

«Αυτό το τρίμηνο, θα υπάρξουν πιθανότατα αρνητικές συνέπειες» προεξοφλεί η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία αποφεύγει να προβεί σε υποθέσεις για τους επόμενους μήνες.

Λήξη συναγερμού στο ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ, λήξη συναγερμού σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά από ύποπτο κρούσμα, το οποίο παρουσίασε συμπτώματα παρεμφερή του κορονοϊού.

Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, βγήκαν αρνητικές, καθώς – όπως διαπιστώθηκε – ο 63χρονος άνδρας τελικά έπασχε από την απλή, εποχική γρίπη.

Φεύγουν οι ξένοι υπήκοοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να ναυλώσουν τσάρτερ, προκειμένου να επαναπατρίσουν τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στην επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός.

Στην κινεζική επαρχία, μάλιστα, φέρεται να βρίσκονται – μεταξύ άλλων – και τρεις Έλληνες.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι περίπου 83 Βρετανοί υπήκοοι, καθώς και 27 άτομα άλλων εθνικοτήτων, έχουν ήδη αναχωρήσει με ειδικό αεροπλάνο από την πόλη Γουχάν.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours