Μόλις 28,5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κατοχικού καθεστώτος τον Απρίλιο.

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» παραδέχθηκε το πρόβλημα – Υπάρχει «προσδοκία» για βοήθεια από την Τουρκία. Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως τον Απρίλιο εισέρρευσαν στα ταμεία του κατοχικού καθεστώτος μόλις 28,5 εκατ. ευρώ και αυτό σημαίνει πως «είμαστε στον πάτο».

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας ευχόμενος σε μερικούς μήνες οι τροχοί της οικονομίας να αρχίσουν να δουλεύουν και να αποδίδουν. Θα πάρει χρόνο, είπε, αλλά «πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και θα κρατήσουμε το πλοίο στην επιφάνεια»

Εξάλλου σε ομιλία του στη λεγόμενη «βουλή» είπε ότι προβαίνουν σε εξοικονομήσεις από διάφορα κονδύλια του προϋπολογισμού για αντιμετώπιση του κορωνοϊού ενώ για το αν έρθουν χρήματα τελικά από την Τουρκία, ανέφερε ότι «υπάρχει μια τέτοια προσδοκία».Προσπάθειες για κονδύλιο από την Τουρκία. Καταβάλλουν, πρόσθεσε, προσπάθεια για αποστολή ενός κονδυλίου που δεν βρίσκεται στο «πρωτόκολλο» που υπέγραψαν με την Άγκυρα, αλλά δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το θέμα

Ανέφερε επίσης ότι στις 20 Ιουλίου υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο 107,1 εκ ευρώ με την Τουρκία και τα 10 εκ ευρώ από αυτό το ποσό ήρθαν μετά την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σημείωσε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να πάρουν δάνειο αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να προβλέψουν το μέλλον τους και πρόσθεσε ότι δημιούργησαν ένα κονδύλι της τάξης του 1 δισ. Τουρκικών Λιρών το οποίο θα διανέμουν μέσω των τραπεζών.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» που επικρίνει την Τουρκία γράφοντας ότι χρησιμοποιεί τους Τουρκοκύπριους για στρατηγικούς δικούς της σκοπούς, αλλοιώνει τον πληθυσμό στα κατεχόμενα και δεν τους βοηθά ούτε τώρα σε αυτή την κρίση, προτείνει στην «κυβέρνηση» για εξοικονόμηση πόρων, να κλείσει όλες τις «αντιπροσωπείες» του ψευδοκράτους στο εξωτερικό και να σταματήσει την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours