Ιταλία: Εντοπίστηκε ασθενής με το νέο στέλεχος του κορονοϊού

Ένα άτομο στην Ιταλία που βρέθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί με το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ιταλία σε ένα άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας την Κυριακή.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ουσιαστικά έκλεισε τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, αφού παραδέχτηκε ότι περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα είχαν προκληθεί από ένα μεταλλαγμέν στέλεχος κορονοϊού.

«Ο ασθενής και ο σύντροφός του επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από αρκετές ημέρες, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. Τώρα είναι απομονωμένοι και ακολουθούν, μαζί με τις οικογένειες και τις στενές επαφές, όλες τις διαδικασίες που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γονιδίωμα του στελέχους κορονοϊού από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβεβαιωθεί από ειδικούς του στρατιωτικού νοσοκομείου Celio στη Ρώμη.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours