Εκατοντάδες άνδρες στην γερμανική πόλη Grevenbroich υποβάλλονται σε τεστ DNA, με τις Αρχές να ελπίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να λύσουν μία υπόθεση που παραμένει στα αρχεία δύο και πλέον δεκαετίες.

Η 11χρονη Claudia Ruf κακοποιήθηκε σεξουαλικά και δολοφονήθηκε σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη, το 1996. Η έρευνα για τον δράστη ή τους δράστες δεν κατέληξε πουθενά και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το δείγμα DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, η αστυνομία κάλεσε 900 άνδρες να δώσουν δείγμα για ανάλυση.

Οι Αρχές έστησαν ένα ιδιότυπο «αρχηγείο» σε δημοτικό σχολείο και οι άνδρες προσέρχονται για να δώσουν δείγμα σάλιου που θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όσοι καλούνται ήταν πάνω από 14 ετών την περίοδο που σημειώθηκε η δολοφονία της ανήλικης.

Η στυγερή δολοφονία

Το παιδί είχε εξαφανιστεί όταν έκανε βόλτα τον σκύλο του γείτονά της. Η σορός της εντοπίστηκε ύστερα από δύο ημέρες. Είχε στραγγαλίσει, περιλουστεί με πετρέλαιο και καεί μερικώς.

Ο πατέρας της Claudia, Friedhelm Ruf, δήλωσε πως «μετά από 23 χρόνια είναι μεγάλη η πιθανότητα» να λυθεί η υπόθεση δολοφονίας του παιδιού του, ενώ αναφορικά με τον δράστη είπε: «έχει καταφέρει και κρυφτεί για μεγάλο διάστημα».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, σημείωσε πως είναι πολλοί όσοι αποφάσισαν να προσέλθουν οικειοθελώς, ενώ αρκετές είναι και οι πληροφορίες που λαμβάνουν.

Ένας από αυτούς «εθελοντές», ο 46χρονος Stefan Oberlies, εξέφρασε στο ίδιο μέσο την ελπίδα του να βρεθεί η λύση στο μυστήριο.

Ο Reinhold Jordan, επικεφαλής της έρευνας, γνωστοποίησε πως η ανάλυση θα κρατήσει περίπου τέσσερις με οκτώ εβδομάδες.

Πηγή:cnn.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours