Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο σύγκρουσης για την εταιρία εσωρούχων – Το ενδιαφέρον του κοινού ολοένα και μειώνεται για το σόου

Μετά από αρκετούς μήνες που οι φήμες έδιναν και έπαιρναν είναι πλέον επίσημο: Το fashion show της Victoria’s Secret ακυρώθηκε.

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας για το 2018, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής, επιβεβαίωσε ότι το σόου του 2018 ήταν η τελευταία επίδειξη της εταιρίας για το προσεχές μέλλον.

Η ανακοίνωση έρχεται έξι μήνες μετά την επιστολή που έστειλε ο CEO της L Brands (εταιρία στην οποία ανήκει η Victoria’s Secret) που ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με άλλους «αποφάσισαν να ξανασκεφτούν τις παραδοσιακές επιδείξεις της Victoria’s Secret».

«Θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο σε μέγεθος με το σόου», είπε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής, Στιούαρτ Μπέργκντερφερ, την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι το σόου δεν επηρέαζε σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρίας.

Η Victoria's Secret ακύρωσε την παγκοσμίου φήμης επίδειξη μόδας της - Φωτογραφία 2

Το ενδιαφέρον του κοινού προς την επίδειξη ολοένα και μειωνόταν τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η προσέλευση του κόσμου στο σόου του 2018, ήταν η χαμηλότερη από κάθε άλλη χρονιά.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο σύγκρουσης όσον αφορά την εταιρία εσωρούχων. Τον περασμένο Νοέμβριο ο CEO της Victoria’s Secret παραιτήθηκε μία βδομάδα αφού ο επικεφαλής μάρκετινγκ της L Brands, Εντ Ράζεκ αποκάλυψε στη Vogue ότι δεν ηθελε να εντάξει τρανσέξουαλ μοντέλα στο σόου.

Επιπλέον, τον Αύγουστο, μία ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από την Time’s Up (κίνηση ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση), τη Model Alliance (μη κερδοσκοπική οργάνωση στον χώρο της μόδας) και από πρόσωπα του χώρου της μόδας, καλούσε τον Τζον Μέχας, ο οποίος ανέλαβε χρέη CEO της Victoria’s Secret, να προστατέψει τα νεαρά μοντέλα της εταιρίας, καθώς πληροφορίες ήθελαν τον CEO της L Brands, Λες Γουέξνερ να έχει στενές επαφές με τον κατηγορούμενο για παιδοφιλία Τζέφρι Έπσταϊν.

Η επιστολή ανέφερε επίσης τα ονόματα τριών εκ των φωτογράφων της Victoria’s Secret, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση.

«Αυτές οι ιστορίες είναι “γροθιά στο στομάχι” και πολλοί από εμάς θεωρούν ότι τέτοιου είδους κακοποιήσεις γίνονται πολύ συχνά ανεκτές στη βιομηχανία μας», ανέφερε η επιστολή και τόνιζε ότι «στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των θαρραλέων γυναικών, οι οποίες κατάφεραν να μοιραστούν τις ιστορίες τους, παρά τον φόβο ότι μπορεί να υπάρξουν αντίποινα και να επηρεαστεί η καριέρα τους. Ραγίζουν οι καρδιές μας όταν ακούμε τέτοιες ιστορίες. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ήρθε η ώρα για ΣΕΒΑΣΜΟ».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours