Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) προχωρούν στην κίνηση αυτή για να μειώσουν το βάρος του αεροπλάνου και τις ρυπογόνες εκπομπές.

Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) θα σταματήσουν να πωλούν αφορολόγητα είδη μέσα στα αεροσκάφη τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων για να εξοικονομήσουν καύσιμα και να κινηθούν πλησιέστερα στον στόχο τους, μειώνοντας τις ρυπογόνες εκπομπές κατά τουλάχιστον 25% έως το 2030, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Ο τομέας των αερομεταφορών τονίζει ότι εργάζεται για να περιορίσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα, μεσούσης της ολοένα και μεγαλύτερης εκστρατείας που διεξάγει στη Σουηδία για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ταξιδεύουν με όσο το δυνατόν λιγότερες πτήσεις και να στρέφονται σε πιο πράσινες επιλογές για την μετακίνησή τους, όπως το τραίνο.

Αυτό προστίθεται στην πρόκληση για τη βιομηχανία η οποία ήδη αντιμετωπίζει υψηλότερες τιμές καυσίμων και τον σκληρότερο ανταγωνισμό.

Η SAS έρχεται επίσης αντιμέτωπη με τις απεργίες των πιλότων που καθήλωσαν 4.000 πτήσεις νωρίτερα φέτος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAS Ρίκαρντ Γκούσταφσον δήλωσε τον Μάιο ότι η εταιρία διαπίστωσε ένα αντίκτυπο από την αυξανόμενη συζήτηση για το κλίμα, με ορισμένες σουηδικές εταιρίες να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να προτιμούν το τραίνο από τις πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Για να δείξει την προσήλωσή της στον περιορισμό των εκπομπών που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει από το φθινόπωρο την πώληση αφορολογήτων ειδών κατά τη διάρκεια των πτήσεων, ώστε να περιορίσει την κατανάλωση των καυσίμων στα αεροσκάφη της μειώνοντας το βάρος των αεροσκαφών.

«Κάθε βήμα στην πορεία για τη βιώσιμη μετακίνηση είναι σημαντικό. Κάθε πρωτοβουλία για τη μείωση του βάρους και κατά συνέπεια του περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμων βοηθά», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SAS για τις εμπορικές δραστηριότητες Καρλ Σάντλουντ.

Εκπρόσωπος της SAS είπε ότι οι πωλήσεις αφορολογήτων ειδών στο αεροπλάνο έχουν μειωθεί και ότι η εταιρία αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους για να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες που θα έκαναν τις αγορές τους την ώρα της πτήσης.

Η απόφαση αυτή της SAS, στους αντιπάλους της οποίας περιλαμβάνονται η Norvegian Air και η Ryanair, ακολουθεί το παράδειγμα των ολλανδικών αερογραμμών KLM, που είχαν επικαλεστεί αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά και τη ζήτηση για να σταματήσουν την πώληση αφορολογήτων ειδών.

Η εταιρία λαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες, όπως ο εκσυγχρονισμός του στόλου της, η εξέταση τυχόν χρήσης βιοκαυσίμων και η υποστήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού και υβριδικού αεροσκάφους σε συνεργασία με την Airbus.

Αρκετές αερογραμμές έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια να μειώσουν το κόστος των καυσίμων μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, όπως νέα πιο ελαφριά καθίσματα.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι θα λάβει και άλλα μέτρα για τη μείωση του βάρους τους προσεχείς μήνες.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours