Η Bonnie Pointer, μέλος της ομάδας R&B The Pointer Sisters, πέθανε σε ηλικία 69 ετών. Η τραγουδίστρια πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες λόγω καρδιακής ανακοπής.

“Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσω στους οπαδούς των The Pointer Sisters ότι η αδερφή μου, η Bonnie, πέθανε σήμερα το πρωί”, δήλωσε η αδερφή του Bonnie και η πρώην συμπαίκτης της Anita σε δήλωση προς την USA TODAY που παρέσχε ο εκπρόσωπος Roger Neal. Η Ανίτα είπε ότι «η οικογένειά μας είναι κατεστραμμένη» και ζήτησε «προσευχές αυτή τη στιγμή» εκ μέρους της οικογένειας του δείκτη.

«Η Bonnie ήταν η καλύτερη φίλη μου και μιλούσαμε καθημερινά. Δεν είχαμε ποτέ μάχη στη ζωή μας, την ήδη μου λείπει και θα τη δω ξανά μια μέρα », είπε.

Bonnie Pointer, early member of Pointer Sisters, dies at 69 | CBC News

Οι τέσσερις αδερφές Pointer, η Ruth, η Anita, η Bonnie και ο June, μεγάλωσαν τραγουδώντας στην εκκλησία στο Oakland της Καλιφόρνια, όπου ο πατέρας τους ήταν υπουργός. Ήταν ο Bonnie, λίγο μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, ο οποίος ήθελε για πρώτη φορά να εγκαταλείψει την εκκλησία και σε κλαμπ για να συνεχίσει μια επαγγελματική καριέρα τραγουδιού.

Πείστηκε τη μικρότερη αδερφή Ιούνιο να την ενώσει και οι δύο άρχισαν να κάνουν συναυλίες μαζί ως ντουέτο το 1969. Τελικά έπεισαν τις δύο μεγαλύτερες αδερφές τους, που ήταν ήδη παντρεμένες με παιδιά, να συμμετάσχουν.

«Οι αδερφές του δείκτη δεν θα είχαν συμβεί ποτέ αν δεν ήταν για τη Bonnie», δήλωσε η Anita σε δήλωση.

Το κουαρτέτο έφερε μια μοναδική σύνθεση funk, soul και στυλ τζαζ της δεκαετίας του 1940, scat και pop στην πράξη τους, συχνά ντυμένος με ρετρό στιλ που μοιάζει με τους προγόνους τους τους Andrews Sisters.

Bonnie Pointer Of The Pointer Sisters Dead At 69 | iHeartRadio

Η Bonnie και οι αδελφές της ηχογράφησαν πολλές επιτυχίες καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1970, συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιού τους “Yes We Can Can”, “Wang Dang Doodle” και “How Long (Betcha’ Got a Chick on the Side).”

Η Bonnie συν-έγραψε το κλασικό 1974 “Fairytale” του συγκροτήματος, το οποίο έφτασε στο νούμερο 13 στο single chart Billboard Hot 100 και κέρδισε ένα Grammy για καλύτερη φωνητική παράσταση από ένα ντουέτο ή μια ομάδα – που έγινε το πρώτο γυναικείο γκρουπ που κέρδισε το βραβείο. Ήταν επίσης το πρώτο αφρικανικό αμερικανικό συγκρότημα που εμφανίστηκε στο Grand Ole Opry στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Ο Έλβις Πρίσλεϋ κυκλοφόρησε ένα εξώφυλλο του “Fairytale” ένα χρόνο αργότερα.

Η Bonnie αποχώρησε από το συγκρότημα για να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα το 1977, βρίσκοντας μέτρια επιτυχία με μια ντίσκο εξώφυλλο του “Heaven Must Have You You”. Εν τω μεταξύ, οι The Pointer Sisters – με επικεφαλής τη Ruth και την Anita – βρήκαν τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους τη δεκαετία του 1980 με τραγούδια όπως “Είμαι τόσο ενθουσιασμένος”, “Slow Hand,” “Fire” και “He So Shy”.

Φέτος, η Bonnie και η Anita κυκλοφόρησαν το “Feels Like June”, ένα αφιέρωμα στην αδελφή τους June, η οποία πέθανε το 2006. Ήταν το τελευταίο ηχογραφημένο τραγούδι της Bonnie πριν από το θάνατό της.

Η Bonnie επιβιώνει από τους αδελφούς της, τον Aaron και τον Fritz, και τις αδελφές της, τη Ruth και την Anita Pointer.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours