Η επαναλειτουργία των McDonald’s δείχνει τον δρόμο για τη νέα εποχή της εστίασης

Ο τρόπος που σκοπεύουν να επαναλειτουργήσουν τα McDonald’s, ίσως να σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εστίαση και το φαγητό. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η αλυσίδα ανακοίνωσε, ότι ελπίζει να ανοίξει ξανά όλα τα καταστήματα διέλευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία έως τις αρχές Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη Burger King UK, θα προσφέρει υπηρεσία παράδοσης ή μετάδοσης από 350 εστιατόρια έως τις 30 Ιουνίου.

Οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού λένε ότι η εξυπηρέτηση θα είναι πιο αργή λόγω των προληπτικών μέτρων ασφαλείας.

Τα McDonald’s θα ξεκινήσουν προσφέροντας παράδοση μόνο από 15 εστιατόρια μέσα στην εβδομάδα και θα ανοίξουν ξανά 30 επιπλέον από την επόμενη.

Η αλυσίδα θα έχει περιορισμένο μενού με μέγιστη δαπάνη 25 λίρες ανά παραγγελία ή ανά αυτοκίνητο και ενθαρρύνονται οι ανέπαφες πληρωμές. Επίσης προειδοποίησε τους πελάτες, ότι η υπηρεσία δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο πριν. Ο λόγος είναι, ότι οι υπάλληλοι, θα πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην παρασκευή αλλά και στην διανομή του φαγητού. Γι’ αυτό και περιόρισε το κόστος των παραγγελιών. Συγκεκριμένα η εταιρεία δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια των πιλοτικών φάσεων και ενώ δοκιμάζουμε τις νέες διαδικασίες ασφαλείας, θα περιορίσουμε προσωρινά τα μεγέθη παραγγελιών για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών καθώς θα λειτουργήσουμε με λιγότερους υπαλλήλους στις κουζίνες μας”.

Το Burger King UK, εν τω μεταξύ, ανοίγει εκ νέου τα καταστήματά του από τις 16 Απριλίου και αναφέρει ότι θα έχει ανοίξει ξανά 350 εστιατόρια – τα τρία τέταρτα των καταστημάτων του – μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Όπως η McDonald’s, έτσι και η αλυσίδα burger σερβίρει περιορισμένο μενού. Οι πελάτες πρέπει να παραγγείλουν μέσω εφαρμογών για κινητά παράδοσης φαγητού, ακόμη και όταν επισκέπτονται εστιατόρια με οδηγό.

Περισσότερα μέτρα ασφαλείας

Για να επιτρέψει στο προσωπικό να εργαστεί με ασφάλεια, τα McDonald’s εισήγαγαν πολλά νέα μέτρα στα εστιατόρια της:

–  Λιγότερα άτομα στην κουζίνα και στους χώρους εξυπηρέτησης, σερβίροντας περιορισμένο μενού σε μειωμένες ώρες
– Έλεγχος των θερμοκρασιών των εργαζομένων κατά την άφιξη τους χρησιμοποιώντας θερμόμετρα χωρίς επαφή
– Εγκατάσταση οθονών perspex σε βασικές τοποθεσίες στην κουζίνα και στους χώρους εξυπηρέτησης
– Παροχή προσωπικού με προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και μάσκες προσώπου
– Παροχή πρόσθετης εκπαίδευσης σχετικά με τις πρακτικές καθαριότητας, όπως αυξημένη συχνότητα πλύσης      χεριών και επιπλέον απολύμανση σημείων αφής γύρω από το εστιατόριο

Το Burger King UK έχει επίσης θέσει σε εφαρμογή αρκετές διαδικασίες ασφαλείας, μετά από λεπτομερή δοκιμή των μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής μάσκας και γαντιών για το προσωπικό, της εισαγωγής αυστηρών μέτρων καθαρισμού και της εκπαίδευσης του προσωπικού, στο πώς να τηρεί τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα, διατηρώντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα απόστασης.

Πηγή:portraits.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours