Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρά σε αμφιλεγόμενες ιατρικές συμβουλές
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για ενέσεις…απολυμαντικού κατά του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι αντιεπιστημονές αναφορές του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρά σε αμφιλεγόμενες ιατρικές συμβουλές, ωστόσο η εν λόγω αναφορά έχει προκαλέσει την οργή του ιατρικού κόσμου.
«Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό.
Σε ένα λεπτό!
Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό;
Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά.
Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε», δήλωσε ο Trump σύμφωνα με το ΒBC, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης και άφησε άφωνους δημοσιογράφους και επιστήμονες.
Μάλιστα, δημοσιογράφος ρώτησε τους παριστάμενους επιστήμονες εάν οι δηλώσεις Trump αποτελούν επικίνδυνη παραπληροφόρηση.
Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε τη χρήση ακτινοβολίας με UV στα σώματα των ασθενών, με φόντο την έρευνα που παρουσίασαν οι επιστήμονες σχετικά με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στον κορωνοϊό, ιδέα την οποία απέρριψαν αμέσως οι επιστήμονες.
Για επικίνδυνα briefings από τον προέδρο των ΗΠΑ έκανε λόγο ο Robert Reich, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.
«Οι ενημερώσει από τον Trump είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα.
Ακούστε τους ειδικούς.
Και σας παρακαλώ μην πιείτε απορρυπαντικό», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προϊόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.
Είναι μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», προειδοποίσε ο πνευμονολόγος Δρ Vin Gupta, με δηλώσεις του στο NBC.
Ο πνευμονολόγος John Balmes δήλωσε στο Bloomberg ότι η εισπνοή χλωρίνης είναι ότι χειρότερο για τους πνεύμονες.
Πρόκειται για μία γελοιότητα.

Αμερικανική έρευνα: Ο ήλιος, η υγρασία και η ζέστη αποδυναμώνουν τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός φαίνεται να αποδυναμώνεται πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, μια ένδειξη ότι η πανδημία ίσως εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς το καλοκαίρι.
Οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες.
Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο William Bryan, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.
“Το πιο σημαντικό συμπέρασμά μας μέχρι στιγμής είναι η ισχυρή επιρροή που φαίνεται να έχει το φως του ήλιου στην εξόντωση του ιού, τόσο στις επιφάνειες όσο και στην ατμόσφαιρα”, επεσήμανε ο Bryan.
“Παρατηρήσαμε αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο με τη θερμοκρασία όσο και με την υγρασία.
Η αύξηση της θερμοκρασίας ή της υγρασίας ή και των δύο γενικά δεν ευνοεί τον ιό”, τόνισε ο ίδιος παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας.
Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις ελπίδες ότι ο κορωνοϊός θα μιμηθεί τη συμπεριφορά άλλων αναπνευστικών ασθενειών, όπως η γρίπη, η οποία γενικά είναι λιγότερο μολυσματική όταν αυξάνεται η θερμοκρασία.
Ωστόσο ο SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί θανατηφόρος σε πιο θερμά μέρη όπως η Σιγκαπούρη, προκαλώντας ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι κλιματικές συνθήκες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι τα ευρήματα της έρευνας πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά: “Ελπίζω οι άνθρωποι να χαίρονται τον ήλιο και, αν αυτός έχει επιπτώσεις στον κορωνοϊό, αυτό είναι σπουδαίο”.
Σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ανοδείξωτο ατσάλι, ο ιός χρειάζεται 18 ώρες για να χάσει τη μισή του ισχύ σε σκοτεινό περιβάλλον με χαμηλή υγρασία, εξήγησε ο Μπράιαν.
Σε περιβάλλον υψηλής υγρασίας ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 6 ώρες και όταν εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία και το φως του ήλιου ο ιός χάνει τη μισή του ισχύ μόλις σε δύο λεπτά.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό συμβαίνει και στην ατμόσφαιρα.
Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ο ιός διατηρεί τη μισή του ισχύ για μία ώρα, αλλά όταν εκτεθεί στο φως του ήλιου, χάνει τη μισή του ισχύ σε 90 δευτερόλεπτα, επεσήμανε ο Bryan.

Πηγή:bankingnews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours