Ηθοποιός μηνύει τον σκηνοθέτη που την παρενοχλούσε σεξουαλικά όταν ήταν 12 χρονών

Το γραφείο της Εισαγγελίας του Παρισιού πέρασε η πολυβραβευμένη Γαλλίδα ηθοποιός Αντέλ Ενέλ καταγγέλλοντας τον σκηνοθέτη της πρώτης της ταινίας, Κριστόφ Ρουτζιά, ότι την είχε επανειλημμένα  παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Η Αντέλ Ενέλ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Οι διάβολοι» όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός αυτιστικού ορφανού κοριτσιού, ένιωσε πολλές φορές τα χέρια του Κριστόφ Ρουτζιά να αγγίζουν το κορμί της.

Πριν από λίγες ημέρες, η 30χρονη σήμερα ηθοποιός αποκάλυψε πως ο Γάλλος σκηνοθέτης την χάιδευε πολλές φορές στα γυρίσματα της ταινίας και μια φορά προσπάθησε να την φιλήσει, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για την προώθηση της ταινίας.

Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η Ενέλ αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της όταν είδε το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον «Leaving Neverland» που ρίχνει φως στις σχέσεις του διάσημου αστέρα της ποπ με νεαρά αγόρια. Άρχισε να δίνει συνεντεύξεις αμαυρώνοντας την εικόνα του Γάλλου σκηνοθέτη.

«Η ταινία αυτή άλλαξε την προοπτική μου. Με έκανε να δω ότι είχα μείνει πολύ καιρό στην άποψη του σκηνοθέτη ότι όλα ήταν μια ιστορία αγάπης… Με έκανε να καταλάβω τους μηχανισμούς ελέγχου και γοητείας», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.

Κι όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό νωρίτερα και δεν κινήθηκε νομικά, απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος σκηνοθέτης αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως παρερμηνεύτηκαν οι προθέσεις του και ζήτησε συγνώμη αν θεώρησε πως ήταν ενοχλητικός. Ωστόσο, ο Ρουτζιά αποτελεί παρελθόν από την Ένωση Γάλλων Σκηνοθετών, η οποία ανακοίνωσε τη διαγραφή του.

Την τραυματική εμπειρία που είχε στην εφηβεία επέλεξε να την κρατήσει για το εαυτό της για πολλά χρόνια. Μάλιστα, κάποια στιγμή αποφάσισε να εγκαταλείψει την ηθοποιία. Όμως, η σκηνοθέτιδα Κριστέλ Μπαράς την έπεισε να μην το βάλει κάτω.

Η δημοσιότητα που έλαβε από τις συνεντεύξεις της, στις οποίες  κατήγγειλε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Κριστόφ Ρουτζιά σε βάρος της, της έδωσε δύναμη, γεγονός που την οδήγησε στην Εισαγγελία του Παρισιού.

Το 2014, η Ενέλ είχε αποκαλύψει τον δεσμό της με την σκηνοθέτη Σελίν Σκιαμά. Η σχέση τους διήρκεσε τέσσερα χρόνια.

Από το 2018 είναι σε σχέση με την μουσικό και τραγουδίστρια Ζουλιά Λανοέ, γνωστή και ως Ρεμπέκα Γουόριορ, μέλος του συγκροτήματος «Sexy Sushi».

Πηγή:aftodioikisi.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours