Το “αισιόδοξο” σενάριο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, γνωστοποίησε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν σχέδια στρατηγικής για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή στρατηγικής του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι, ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε ένα χρόνο από τώρα, βάσει αυτού του σεναρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο. “Μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, κάποια εμβόλια να είναι έτοιμα προς έγκριση σε ένα χρόνο από τώρα”, επεσήμανε ο Καβαλέρι.

Υπογράμμισε επίσης πως “πρόκειται απλώς για προβλέψεις που βασίζονται σε όσα βλέπουμε. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω ξανά ότι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γνωρίζουμε ότι όλα τα εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κινδυνεύουν να μην φτάσουν ως την έγκριση και να εξαφανιστούν” και συμπλήρωσε: “Γνωρίζουμε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις”.

Σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που εξέφρασε τον φόβο ότι ο κορονοϊός ενδέχεται “να μην εξαλειφθεί ποτέ”, ο κ. Καβαλέρι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “είναι μάλλον πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εμβόλια”. “Θα εκπλησσόμουν αν τελικά δεν βρίσκαμε κανένα εμβόλιο για την covid-19”, κατέληξε.

Πηγή:press-gr.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours