Δολοφόνησαν τον «φύλακα του δάσους» στον Αμαζόνιο – Παγκόσμια οργή

Παγκόσμια οργή με τη δολοφονία του «φύλακα του δάσους» Paulo Paulino Guajajara σε έδαφος αυτοχθόνων Araribóia στο κράτος Maranhão.

Την ανακοίνωση έκανε η Βραζιλιάνικη Ένωση Ιθαγενών Πληθυσμών και σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ ένας ακόμη αυτόχθονας, ο Laércio Guajajara, δέχτηκε πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ ένας υλοτόμος αγνοείται.

Τον θάνατο του αυτόχθονα και την αστυνομική έρευνα που έχει ξεκινήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, επιβεβαίωσε ο Sérgio Moro, υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπολσονάρου: «Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους γι ‘αυτό το σοβαρό έγκλημα».

Το θύμα ήταν μέλος της γηγενούς δασικής φρουράς που ονομάζεται «Φύλακες του Δάσους», η οποία σχηματίστηκε το 2012 για να δράσει κατά των μεγάλων συμμοριών που λεηλατούν το πλούσιο δάσος τους. Τονίζεται ότι αρκετοί Φύλακες στο Maranhão έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Gilderlan Rodrigues, περιφερειακός συντονιστής του ιθαγενούς ιεραποστολικού συμβουλίου της Βραζιλίας, δήλωσε ότι ο δολοφονημένος φύλακας είχε απειληθεί αρκετές φορές. «Η δουλειά τους ενοχλεί εκείνους που θέλουν να λεηλατήσουν την γη τους» είπε και αποκάλυψε ότι οι δράστες προέρχονται από κοντινό αγροτικό οικισμό και είχαν εισέλθει στο δάσος χωρίς άδεια. «Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πρέπει να καταπολεμηθούν έτσι ώστε να μην χάνονται περισσότερες ζωές».

Σύμφωνα με τη Sarah Shenker, ανώτερη αξιωματικό έρευνας και υπεράσπισης της Survival International η δολοφονία ήταν «ένα προειδοποιητικό έγκλημα».

Πηγή:TheCaller.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours