Ο Στίβεν Ριντ είναι ο πρώτος μαύρος δήμαρχος στην ιστορία της πρωτεύουσας της Αλαμπάμα, όπου έδρασε η Ρόζα Παρκς και γεννήθηκε το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, η πόλη γεννήθηκε το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέλεξε τον πρώτο μαύρο της δήμαρχο στην 200 ετών ιστορία της.

Ο Στίβεν Ριντ κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση τον ντόπιο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού Ντέιβιντ Γουντς με μεγάλη διαφορά και έγινε δήμαρχος του Μοντγκόμερι. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο 45χρονος δικαστής συγκέντρωσε το 67% των 48.979 ψήφων στις εκλογές της Τρίτης, μετέδωσε το BBC.

«Η νίκη μου δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε αν ενωθούμε σε αυτήν την πόλη. Η συγκεκριμένη εκλογή δεν αφορά μόνο τις ιδέες μου, έχει να κάνει με τις ελπίδες και τα όνειρα που έχουμε ξεχωριστά ο καθένας και συλλογικά σε αυτήν την πόλη», δήλωσε ο Στίβεν Ριντ.

 

The race hasn’t been easy, but we’ve made it. Thank you all for your support, your prayers, your encouragement along the way. A new generation of leadership begins now, and this is truly only the beginning. Again, thank you for your support, and let’s keep the momentum going! #moretocome

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο
Η εκλογική νίκη του Ριντ χαρακτηρίστηκε ιστορική ημέρα για την πόλη, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα των Συνομόσπονδων Πολιτείών της Αμερικής το 1800.
Το Μοντγκόμερι, όπου σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων είναι μαύροι, είναι η πόλη που το 1955 η ακτιβίστρια Ρόζα έγραψε ιστορία όταν, μέσα σε λεωφορείο στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή να μετακινηθεί σε θέση προορισμένη για Μαύρους πολίτες των ΗΠΑ.
Η Ρόζα Λουίζ Παρκς έγραψε ιστορία το 1955 Αυτή η πράξη ανυπακοής ήταν καταλύτης για το μποϊκοτάζ των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους Μαύρους το οποίο οργάνωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Πηγή:lifo.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours