Γαλλία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κορωνοϊού – Νέοι περιορισμοί

Η περιφέρεια του Παρισιού, όπου η επιδημία επιδεινώνεται, υιοθέτησε νέους περιορισμούς. Οι αρχές κάλεσαν να αποτρέπονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις

Τέλος τα απεριτίφ στην παραλία μετά τις 8.00 το βράδυ, τέλος στα πικ-νικ σε περισσότερα από δέκα πάρκα: η Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, υιοθέτησε σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα απέναντι σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19, την ώρα που οι δείκτες επιδεινώνονται σε όλη τη Γαλλία.

Η περιφέρεια του Παρισιού, όπου η επιδημία επιδεινώνεται, υιοθέτησε νέους περιορισμούς: οι υγειονομικές αρχές κάλεσαν να αποτρέπονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, είτε αυτές αφορούν τον εορτασμό γενεθλίων, ένα οικογενειακό γεύμα ή συναντήσεις φίλων.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι κατέγραψαν 13.215 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ένα νέο ρεκόρ, μετά τον αριθμό των κρουσμάτων χθες, Πέμπτη, που ξεπέρασαν τις 10.000 για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοινωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε σε 31.249 από 31.095, μια αύξηση 154 θανάτων που αποτελεί ένα υψηλό τεσσάρων μηνών.

Για τις εορταστικές συναντήσεις και συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, “πρέπει να αποφεύγονται ή να δηλώνονται στην νομαρχία εάν οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 10”, σύμφωνα με τις υγειονομικές και διοικητικές αρχές.

H περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από την μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού, συνιστά την αποφυγή ιδιωτικών συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Στη Νίκαια, στην Κυανή Ακτή, μέσα στα πάρκα, τους κήπους και τις πλαζ, όπου η θερινή περίοδος διαρκεί συχνά μέχρι τον Οκτώβριο, απαγορεύεται στο εξής κάθε συγκέντρωση άνω των δέκα ατόμων.

“Τα μέτρα είναι σίγουρα δεσμευτικά αλλά έχουν ένα μόνο στόχο: την προστασία των ηλικιωμένων μας, σας χρειάζονται!”, δήλωσε ο νομάρχης Μπερνάρ Γκονζαλέζ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Προκειμένου να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός, ο νομάρχης αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει τη μετάδοση μουσικής σε δημόσιους χώρους και την πώληση και κατανάλωση αλκοόλ μετά τις 8.00 το βράδυ. Τα μπαρ θα είναι κλειστά μετά τα μεσάνυχτα, από τις 00.30 έως τις 6 το πρωί.

Νέο πλήγμα για τη σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και τις πολλές εκδηλώσεις της Κυανής Ακτής, “η χωρητικότητα για τις μεγάλες εκδηλώσεις μειώνεται σε 1.000 άτομα από σήμερα”, ανακοίνωσε επίσης.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας της Νίκαιας και της Παρί Σεν Ζερμέν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της L1, ανακοίνωσε η ομάδα της Νίκαιας έπειτα από τα νέα μέτρα.

Ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Νίκαιας έκαναν λόγο για “ανησυχητικό” ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ του πληθυσμού άνω των 65 ετών, σε μια πόλη που έχει το ένα τρίτο των ηλικιωμένων.

Ο δήμαρχος είχε σταματήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα κάθε επίσκεψη στους τροφίμους των τεσσάρων οίκων ευγηρίας της πόλης.

Επανέλαβε το αίτημά του προς το κράτος να απαγορεύσει την πρόσβαση των φέρι-μποτ στο λιμάνι της Νίκαιας, του οποίου οι υποδομές σε αντίθετη με το διεθνές αεροδρόμιο, δεν βοηθούν τη διενέργεια ελέγχων, όπως δήλωσε.

Η συχνότητα εμφάνισης του ιού ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε τελευταία στο 153%, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές που κατέγραψαν πέντε θανάτους σε οκτώ ημέρες στον νομό.

Σε εθνικό επίπεδο, όλοι οι δείκτες επιδεινώνονται, προειδοποίησε η δημόσια υπηρεσία Υγείας της Γαλλίας, είτε αυτοί αφορούν τη διασπορά του ιού στους ηλικιωμένους, τον αριθμό των εστιών ή τον αριθμό των θανάτων.

Πηγή: voria.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours