Βρετανία κορωνοϊος: Ο αριθμός αυτός, ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου, σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, όταν αναφέρθηκαν 813 νεκροί.

Βρετανία κορωνοϊος: Άλλοι 413 άνθρωποι προστέθηκαν σήμερα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών τους 20.732, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Ο αριθμός αυτός, ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου, σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, όταν αναφέρθηκαν 813 νεκροί. Να σημειωθεί ωστόσο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται αφορούν μόνο τα νοσοκομεία και, επιπροσθέτως, μπορεί να περιλαμβάνουν θανάτους που έχουν σημειωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα και όχι το τελευταίο 24ωρο.

koronoios-italia2-1

Σύμφωνα με τον Γιούστις, καταγράφηκαν επίσης 4.463 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στις 152.840. Ο εθνικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας (NHS) της Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σημείωσε ότι υπάρχει σαφής καθοδική τάση στον αριθμό των νοσηλευομένων, κυρίως στο Λονδίνο αλλά και στα Μίντλαντς και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. «Αυτό δείχνει ότι η συμμόρφωσή μας με το μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης αποδεικνύεται επωφελής, μειώνει τη μετάδοση και την εξάπλωση του ιού», τόνισε.

Μείωση και στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 197.675. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.644 Παράλληλα, 64.928 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 195.351 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.384 άνθρωποι ενώ 63.120 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 260 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.324 νέα κρούσματα. 1.808 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 2.009 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.372 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 82.722 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

koronoios222

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο περιορίζεται ελαφρά (33 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, καταγράφεται εντυπωσιακή μείωση των νεκρών: πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με την Ιταλική Πολιτική Προστασία έχασαν την ζωή τους 155 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 23η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο συνολικός αριθμός των ιασθέντων περιορίζεται κατά 814 ανθρώπους σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Υπάρχει ουσιαστική αισιοδοξία από μέρους των αρμόδιων αρχών, από την στιγμή που έχει αυξηθεί και ο συνολικός αριθμός των καθημερινών τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours