Μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές για ένα χάπι, που θα χρησιμοποιούν ασθενείς με Covid-19 και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατί δεν απαιτείται να νοσηλευτούν. Πρόκειται για το πρώτο πείραμα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνουν οι Financial Times.

Ειδικότερα, η Ridgeback Biotherapeutics δηλώνει ότι το φάρμακο με την κωδική ονομασία EIDD-2801 έχει περάσει την «φάση ένα» σε ότι αφορά τις δοκιμές ασφαλείας και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να το δοκιμάζει σε ασθενείς, προκειμένου να διακριβώσει το κατά πόσο βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας.

Σύμφωνα με τους FT, η δοκιμή είναι από τις πρώτες που αφορούν σε χάπι που δεν χορηγείται σε βαριά ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, αλλά σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί, αλλά η υγεία τους είναι αρκετή καλή ώστε να παραμένουν στο σπίτι. Αν είναι επιτυχημένο θα χορηγείται δυο φορές την ημέρα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί με στόχο να αποτρέψει την επιβάρυνση της υγείας τους και να τους βοηθήσει να αναρρώσουν γρηγορότερα.

Η δοκιμή ξεκινά σε μια στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν θεραπείες και εμβόλια για τον κορονοϊό που ήδη έχει σκοτώσει πάνω από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Πηγή:reporter.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours