Συνεχίζει τις προκλήσεις και τα fake news η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού των Εσωτερικών της – Ωμή παραδοχή για τη δράση τους στον Έβρο.

Ωμή παραδοχή του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού πως οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο «βομβάρδισαν» την ελληνική πλευρά με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα και πως εάν απαιτηθεί θα επαναληφθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο A Haber ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μεταξύ άλλων έκανε και δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

soylu.jpg
Συνεχίζει τις προκλήσεις και τα fake news η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού των Εσωτερικών τηςap

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι τουρκικές δυνάμεις έβαλλαν κατά των ελληνικών με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα επί ώρες. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που προκαλεί και η τούρκικη απλώς απαντούσε με «δεκαπλάσια ένταση» και πως εάν απαιτηθεί θα επαναληφθεί.

Παράλληλα υποστήριξε ψευδώς πως περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

«Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα και 2.300 πέρασαν από τη θάλασσα. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Σοϊλού:

Με πληροφορίες από: sabah.com.tr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours